Vokietijoje atskleista išpuolių grėsmė prieš amerikiečius reali, bet nėra tokia baisi, sako JAV pareigūnai

JAV kovos su terorizmu tarnyba turi informacijos, jog islamo ekstremistai rengia išpuolius prieš JAV objektus Vokietijoje – ketina sprogdinti bombas, panaudoti šaunamuosius ginklus, pranešė šios tarnybos pareigūnas.

Tačiau gynybos pareigūnai atmetė televizijos „ABC News” paskleistą žinią apie neva amerikiečiams Vokietijoje gresiantį „al Qaeda” kuopelės išpuolį ir didžiausią pavojų Štutgarte esančiai JAV karinei vadavietei Europoje.

„Nesame gavę tikrų žvalgybos duomenų, kurie patvirtintų šiuos pranešimus ir nesustiprinome pajėgų apsaugos”, – sakė JAV gynybos pareigūnas, nenorėjęs, kad jo pavardė būtų skelbiama.

Paklaustas apie bombų ir šaunamųjų ginklų panaudojimą išpuoliuose, jis atsakė, jog tokia informacija reiškia galimybę. „Tačiau ši informacija nėra konkreti laiko ir vietos atžvilgiu”, – pridūrė jis.

Pasak jo, minėtos žinios labiau siejamos su „islamo ekstremistais” negu su „al Qaeda”.

JAV ambasada Vokietijoje dar balandžio 20 dieną savo tinklalapyje paskelbė, jog šioje šalyje esančiuose JAV diplomatinėse ir konsulinėse įstaigose sustiprinama apsauga.

Valstybės departamento atstovas Seanas McCormackas (Šonas Makormakas) sakė, kad žmonėms patarta „būti budriems ir atsargiems”.

Vokietijos laikraštis „Der Tagesspiegel” rašė, kad ekstremistinė Irako grupuotė „Ansar al Sunna” planuoja išpuolius prieš JAV piliečius ir įstaigas Vokietijoje. Šios grupės nariai esą seka JAV įstaigas Vokietijos pietuose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.