Lietuvoje gali sumažėti policijos komisariatų

Vidaus reikalų ministerijos ir Policijos departamento specialistai rengia policijos įstaigų tinklo pertvarkos projektą, pagal kurį gali nelikti rajonų policijos komisariatų

Su Marijampolės apskrities teisėsaugos institucijų vadovais susitikę Vidaus reikalų ministerijos (VRM) sekretorius Stanislovas Liutkevičius ir generalinio komisaro pavaduotojas Kęstutis Tubis patvirtino, kad šiuo metu svarstoma, ar nevertėtų stambinti policijos įstaigų. Vietoj šiuo metu visų šalies rajonų centruose esančių policijos komisariatų gali likti tik 10 – apskričių centruose. Kiti dabartiniai komisariatai veiktų tik kaip policijos nuovados.

Taip pat siūloma sunkių kriminalinių nusikaltimų tyrimą sutelkti tik didžiausiuose policijos komisariatuose.

Permainų daugiau

„Ieškome būdų, kaip optimizuoti policijos įstaigų tinklą, kaip gerinti jų darbą”, – yra teigęs vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys. Anot jo, numatyta, jog dėl to policija neteks jai nebūdingų funkcijų – jau šiemet savivaldybėms bus perduotos migracijos tarnybos, kiek vėliau numatoma atsisakyti ir apsaugos funkcijos.

R.Šukio teigimu, atėjo metas keisti ir policijos įvaizdį.

Lietuvos policijai šiuo metu trūksta beveik pusantro tūkstančio pareigūnų. Todėl reformos sumanytojai sugalvojo, kaip nors iš dalies spręsti ir šią problemą. Svarstomos galimybės dalį statutinių pareigūnų „perkrikštyti” valstybės tarnautojais tikintis, kad į tarnybą grįš pensijos sulaukę, bet dar palyginti jauni buvę policininkai.

Numatoma ir dar viena naujovė – policijos komisariatų vadovų rotacija. Kol kas nenuspręsta, kaip dažnai jie turėtų keistis, veikiausiai – kas 5-7 metus.

Vadina nesąmone

Nors VRM vadovai teigia, kad tokios reformos turėtų sustiprinti visuomenės pasitikėjimą policija, LŽ kalbinti Marijampolės apskrities rajonų vadovai teigė nelabai tikintys planuojamų permainų nauda paprastiems gyventojams.

„Mes nieko prieš, kad policija gerintų savo įvaizdį ar ieškotų būdų pritraukti buvusius darbuotojus. Tačiau užmačias panaikinti rajonų policijos komisariatus suprasti sunku. Viena svarbiausių policijos užduočių – užtikrinti gyventojų saugumą bei rimtį. Kaip tai bus daroma, jei Vilkaviškyje dirbančių policijos pareigūnų veikla bus koordinuojama Marijampolėje?” – nuogąstavo Vilkaviškio rajono meras Algirdas Bagušinskas. Jis taip pat spėliojo, kas atsitiktų, jei būtų nuspręsta naikinti ir apskritis.

Šakių rajono meras Juozas Bertašius kalbėjo dar kategoriškiau. „Tai būtų nesąmonė. Jei rajonų komisariatai bus panaikinti, Lietuvos provincija, kaimai iš viso liks be policijos, o gal ir gyventojų, nes vieni kitus išžudys. Nesuprantu, kas taip galėjo sugalvoti”, – stebėjosi jis. J.Bertašius piktinosi, kad iki šiol apie tokius sumanymus savivaldybės dar nebuvo informuotos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

2 atsiliepimai į "Lietuvoje gali sumažėti policijos komisariatų"

  1. tipas

    …. of the police

  2. vilkelis

    as manau,kad vyriausybe pradetu nai-
    kinti sostineje priveistu besidubliuojan-
    ciu departamentu,inspekciju,tarnybu
    skaiciu ,o pirmiausiai,tai apskritis.si val-
    dymo grandis yra parazituojanti ir suk-urta svogeriams ir giminems.vrm vada-ms naikinti rajonuose pol.komisariatus
    pasiule zulikai:genytes,narkusos,pele-siai ir kt.kas rajonuose tirs sudetingas
    bylas,ar vazines is sostines specialistai?juos reikes apgyvendinti viesbuciuose,
    moketi komandiruotpinigius.tai ar bus
    ekonomija,kas paskaiciavo?o kur taip
    vadinamas,zmogiskasis faktorius:spe-
    cialistas atitrukes nuo seimos(o jei dar
    ir moteris)pastovus gyvenimas viesbu-
    ciuose,nesutvarkyta buitis,vaikai be vie-
    no is tevu ir t.t.ar neatsitiks taip,kad po-
    licija liks visiskai be policininku,tai bus
    dziaugsmo istatymu pazeidejams,o gal
    to siekiama?kas gali paneigti……

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.