Didžiausias Europoje gėlių parkas – dovana mamai

Išsipildė mano svajonė padovanoti Mamai originalią dovaną – nuvežti ją į Olandiją aplankyti įspūdingiausio ir didžiausio Europoje Keukenhofo gėlių parko, kurio plotas – 32 ha! Jis įkurtas nedideliame, bet labai jaukiame ir gražiame Lisės miestelyje.

Kiekvienais metais parkas lankytojams atveriamas tik nuo kovo 24 d. iki gegužės 20 d., bet per 2 mėnesius į jį suplūsta per milijoną turistų (įėjimas kainuoja 17 eurų). Visą likusį laiką parke dirba specialistai – rūpinasi, kad kitais metais vėl žmones džiugintų nuostabūs gėlių kilimai. Jie kasmet naujai persodina gėles, iš jų sukuria vis kitokius vaizdus, gyvus kilimus, paveikslus ant žemės. Tad parką įdomu pamatyti ne vieną kartą.

Parke auga 7 mln. svogūninių gėlių, o tarp jų po visą parką išdėliota per 100 bronzinių skulptūrėlių. Visas parkas suskirstytas į kelias zonas. Suformuoti įvairūs sodai: tradicinis, istorinis, japoniškas, angliškas.

Pasivaikščiojus po parką pusę dienos galvoje viskas susiplakė į spalvotą gėlių kilimą. Duktė Simona sakė, kad negalima taip ilgai žiūrėti į tokį grožį – pojūčiai atbuks. Gerai, kad buvo fotoaparatas. Stengėmės įamžinti kiekvieną tulpių rūšį, kad namie galėtume atidžiau pasižiūrėti, prisiminti matytus vaizdus. Aš buvau sužavėta, kai mama, vos pamačiusi kokią tulpę, iš karto pasakydavo jos pavadinimą, iš šimtų rūšių vos kelios jai buvo naujiena. Jai šis parkas buvo didžiausiais malonumas.

Parkui apžiūrėti reikia mažiausiai dienos. Vakarop mes vos vilkome kojas…

Dengtuose parko paviljonuose galima įsigyti puikios kokybės įvairiausių augalų svogūnėlių – nuo įmantriausių tulpių iki įspūdingiausių spalvų ir veislių amarilių. Kadangi mano mama yra didžiulė gėlių mėgėja, pripirkome jų tiek, kad prireikė dar vieno lagamino.

Visus mūsų įspūdžius vainikavo gėlių paradas. Jis kasmet vyksta balandžio 21 d. Prasidėjęs Nordvyko miestelyje jis nusidriekia per 40 km iki galutinio taško – Harlemo. Į Amsterdamą paradas neužsuka, tad mes vėl važiavome traukiniu. Padarėme klaidą išsirinkusios Harlemą, nes paradas į miestą įžengė jau visai sutemus. Kita vertus, ir vakare buvo gražu regėti, kaip gatve lėtai plaukia 33 aukštos platformos su įvairiomis figūromis. Šventės pojūtis buvo visur: ore, žmonių veiduose… Ir visur – gėlių jūra.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.