„Debiutas” pristato jaunuosius violončelės ir fortepijono virtuozus

Violončelininkas Povilas Jacunskas ir pianistas Kasparas Uinskas – jauni ir labai perspektyvūs, išradingi ir emocionalūs atlikėjai, tarptautinių konkursų laureatai. Klaipėdos koncertų salės ciklas „Debiutas” gegužės 16-ąją, trečiadienį, 18 val. kviečia pasiklausyti jų dueto muzikavimo.

Programoje skambės aukščiausio profesionalumo reikalaujančios, romantinių melodijų pynėmis padabintos J.Brahmso ir S.Rachmaninovo sonatos violončelei ir fortepijonui bei aistringasis A.Piacolos „Le Grand Tango”.

Stebėtina, kad abu atlikėjai, šiuo metu sparčiai besiskinantys kelią Lietuvos muzikos pasaulyje, dar tebėra Lietuvos muzikos ir teatro akademijos magistrantai. Nepaisant jauno amžiaus, jų profesiniai pasiekimai yra tikrai verti dėmesio.

Štai P.Jacunskas jau pelnė laureato vardus keliuose tarptautiniuose konkursuose. Kaip solistas koncertavo su Vilniaus kvartetu, Lietuvos, Šv. Kristoforo kameriniais, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentų bei Latvijos nacionaliniu simfoniniais orkestrais. Groja kamerinę muziką styginių kvartete „Art Vio” ir fortepijoniniame trio „FortVio”. Taip pat griežia antrąja violončele Lietuvos valstybiniame simfoniniame orkestre. Žinant Maestro Gintaro Rinkevičiaus reiklumą, ši svarbi Povilo pozicija orkestre liudija apie tikrai aukštą grojimo techniką.

K.Uinskas studijavo F.Šopeno muzikos akademijoje Lenkijoje bei garsiojoje Džiulijardo aukštojoje muzikos mokykloje (Niujorkas, JAV). Pianistas dalyvavo keliuose konkursuose bei festivaliuose Lietuvoje ir užsienyje, kur laimėjo apdovanojimus. Vienu svarbiausių savo pasiekimų jis laiko 1997 metais pelnytą Grand Prix apdovanojimą prestižiniame Verbier muzikos festivalyje Šveicarijoje, suteikusį teisę kitais metais ten surengti solinį pasirodymą. Be Šveicarijos, atlikėjas dar koncertavo Olandijoje, Lenkijoje ir JAV, tobulinosi pas žymius fortepijono pedagogus meistriškumo klasėse ir seminaruose. Šiuo metu jis kaip solistas aktyviai koncertuoja Lietuvoje: groja su orkestrais, atlieka kamerinę muziką bei rengia išradingas edukacines programas.

Abu atlikėjai – simpatiški, žavūs ir nuoširdūs vaikinai, visa širdimi atsidavę savo profesijai ir norintys suteikti bendravimo per muziką malonumą kitiems. Ateikite į koncertą ir tuo įsitikinkite patys.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.