Paskutinis skambutis šiemet aidės tris dienas

Vakar uostamiesčio bendrojo lavinimo bei profesinių mokyklų abiturientus su Paskutinio skambučio švente tradiciškai sveikino miesto meras. Šiandien iškilmių estafetę perims mokyklos. O sekmadienį visos šalies dvyliktokus palydės visuotinis Paskutinis skambutis sostinėje.

Vakarykštės Paskutinio skambučio šventės iškilmės uostamiestyje tradiciškai prasidėjo abiturientų eisena iš Lietuvininkų aikštės. O Laikrodžių muziejaus kiemelyje gausų būrį dvyliktokų sveikino miesto meras bei Švietimo skyriaus atstovai.

„Vakarų ekspreso” kalbinti uostamiesčio abiturientai šventę pasitiko su šypsenomis vaiduose.

„Tai tarsi repeticija. Dėl išsiskyrimo su draugais, mokytojais ir mokykla liūdėsime rytoj, kai gimtuosiuose koridoriuose nuskambės tikrasis paskutinis skambutis”, – aiškino dvyliktokai.

Pakilios nuotaikos, anot jų, kol kas netemdo ir kosminiu greičiu tirpstančios dienos iki egzaminų sesijos pradžios.

„Mūsų receptas – gerai išsimiegoti, valgyti daug šokolado ir dažniau pavaikštinėti pajūriu”, – besinervinantiems siūlė „Žaliakalnio” mokyklos auklėtiniai Alina ir Aleksandras.

„Svarbiausia visus metus atsakingai ruoštis ir mylėti mokytojus”, – savo patirtimi, kaip pažaboti egzaminų baimę, dalijosi M. Gorkio mokyklos abiturientai Andrejus ir Eugenijus.

Tuo metu vietoje nenustygstantys „Versmės” mokyklos auklėtiniai tikino ne tik nesijaudinantys, bet ir nekantriai laukiantys naujų iššūkių.

„Norisi kažko naujo, nepatirto. Egzaminų laukiam labai ramiai, net įtartina. Mūsų mokytojai sugebėjo ne tik prigrūsti galvas žinių, bet ir psichologiškai paruošti būsimiems išbandymams”, – pasakojo abiturientas Tomas.

O „Ąžuolyno” gimnazijos auklėtiniai, į iškilmes atriedėję paspirtukais, prisipažino dar akimirką norintys pabūti vaikais.

„Žinia, paspirtukas – vaikystės atributas. Šiandien dar norim pasidžiaugti nerūpestinga vaikyste. Tačiau jau rytoj surimtėsim. Pažadam”, – rimtai dėstė gimnazistas Kristijonas.

Šiandien 3526 uostamiesčio abiturientams paskutinis skambutis nuaidės mokyklose. O šį sekmadienį visus esamus ir būsimus šalies abiturientus, jų mokytojus tėvus ir draugus į Vilniaus „Siemens” areną pasėdėti viename suole su YVA, Alanu, Mantu, Auguste, „Lemon Joy”, „InCulto” bei kitomis žvaigždėmis pakvies projekto „Drąsinkime ateitį” organizatoriai.

Šiemet šalies bendrojo lavinimo bei profesines mokyklas paliks apie 50 tūkstančių abiturientų. Brandos egzaminų sesija prasidės gegužės 16 dieną matematikos egzaminu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.