Bronzos medaliai slysta iš rankų

Antrąjį pralaimėjimą Lietuvos krepšinio lygos (LKL) mažajame finale patyrė Klaipėdos „Neptūnas”. Uostamiesčio ekipa Šiauliuose „Šiauliams” pralaimėjo 89:99.

Varžybose iki 3 pergalių „Šiauliai” grėsmingai pirmauja 2:0.

Ir šį kartą mūsų komandai nepavyko nutraukti pralaimėjimų serijos Saulės mieste. Kaip jau minėjome, „Neptūnas” Šiauliuose nelaimi daugiau nei ketverius metus.

Rungtynės prasidėjo aktyviai ir rezultatyviai. 3-ąją minutę šeimininkai buvo priekyje 4 taškais – 12:8. Tačiau surengę kelias rezultatyvias atakas klaipėdiečiai persvėrė rezultatą – 19:16.

Tačiau kovingai namie žaidžiantys šiauliečiai antrąjį kėlinį susigrąžino persvarą – 36:29, o ilsėtis išėjo pirmaudami 6 taškais – 58:52.

Po didžiosios pertraukos žaidimas tapo banguotas.

Trečiąjį kėlinį šeimininkams buvo pavykę įgyti 12 taškų persvarą – 77:65, tačiau klaipėdiečiai beregint jį sumažino iki 4 – 77:73. Bet varžovai labiau priartėti neleido.

Panašių bandymų „Neptūnas” buvo surengęs ir ketvirtąjį kėlinį. Likus žaisti 2 min. 25 sek. komandas skyrė tik 2 taškai – 89:87, tačiau tada Aidui Viskontui buvo skirta labai abejotina nesportinė pražanga, kuri didele dalimi ir buvo lemtinga.

„Šiaulių” gynėjas Marius Prekevičius taikliai metė abi baudas, o dėjimu iš viršaus 2 taškus pelnęs Tadas Klimavičius padidino pranašumą iki 6 taškų – 93:87.

Atsitiesti „Neptūnas” turėjo dar pusantros minutės, tačiau klaipėdiečių mestas kamuolys vis skriejo pro šalį, o „Šiauliai” tik dar labiau padidino savo persvarą ir iškovojo pergalę.

Susitikimui baigiantis kilo nedidelis konfliktas. Vaidotas Pridotkas susistumdė su Dariumi Pakamaniu. Abu krepšininkai buvo nubausti techninėmis pražangomis, o šiaulietis už ginčus su teisėjais užsidirbo ir antrąją techninę pražangą.

Vyriausiasis „Neptūno” treneris Robertas Kuncaitis tvirtino, kad „Šiaulių” pergalę lėmė mūsų patirties stoka. „Rungtynėms baigiantis nieko nesuorganizavome. Buvo šansas pasivyti, bet nesportinė pražanga viską sugadino”, – sakė strategas.

R.Kuncaitis teigė, jog kovos dėl pergalės namie. „Lauksime varžovų, kurie medalius laimėti norės Klaipėdoje. Trečiosios rungtynės parodys, ar mums stipriai davė per nosį, ar mes sugebėsime atsigauti”, – kalbėjo treneris.

Paklaustas, kodėl dar nerungtyniauja po traumos atsigaunantis A.Petkūnas, treneris sakė: „Jam dar skauda koją, todėl Andrius dar nėra pasiruošęs žaisti pilna jėga”.

„Šiauliai” – „Neptūnas” – 99:89 (27:23, 31:29, 26:21, 15:16)

Rezultatyviausiai „Neptūno” gretose žaidė 26 taškus pelnęs Vaidotas Pridotkas. Jis taip pat 12 kartų atkovojo kamuolį. 18 taškų surinko Ronaldas Dorsėjus, o Michailo Anisimovo sąskaitoje – 14 taškų.

Taip pat taškus pelnė: Mindaugas Mockus – 9, Evaldas Dainys – 8, Vitalijus Stanevičius – 6, Aidas Viskontas – 4, Ernestas Ežerskis ir Marius Kasiulevičius – po 2.

Nugalėtojų gretose nesustabdomas buvo Darius Pakamanis. Jis pelnė net 29 taškus. Buvusio klaipėdiečio Manto Ruikio sąskaitoje – 16 taškų.

Trečiąsias serijos rungtynes komandos žais šeštadienį Klaipėdoje. Rungtynių pradžia 16.10 val.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.