Neįvertino varžovų

Dar prieš pirmąsias nacionalinės krepšinio lygos (NKL) finalo rungtynes Klaipėdos „Naftos-Uni-Laivitės” treneris Dalius Ubartas samprotavo, kad svarbiausia atsikratyti įtampos ir rungtyniauti šaltakraujiškai. Tačiau mūsiškiai savo aikštėje prieš Jonavos „Dexteros” krepšininkus neatrodė užtikrintai – dažnai klydo, o lemiamais momentais drebėjo rankos.

Klaipėdiečiai rungtynes pralaimėjo 88:100 ir buvo priversti aikštę palikti nuleistomis galvomis.

Prognozės nepasitvirtino

Prieš rungtynes daugelis Klaipėdos sirgalių ir krepšinio specialistų prognozavo gana lengvą naftininkų pergalę, tačiau jau pirmosios susitikimo minutės parodė visai ką kitą. Jonaviečiai žaisdami greitą krepšinį netrukus pirmavo – 13:6. Nors po Mariaus Runkausko atakų ir Egidijaus Dimšos baudos rezultatas buvo lygus – 15:15, tačiau netrukus klaipėdiečiai vėl turėjo vytis varžovus.

Antrąjį ketvirtį kietai rungtyniavę svečių krepšininkai susikrovė dviženklę taškų persvarą – 44:32. Bet vėl iniciatyvos ėmęsis M.Runkauskas taikliais tolimais metimais sumažino atsilikimą – 49:52.

Po didžiosios pertraukos rezultatas švieslentėje daugybę kartų keitėsi tiek vienos, tiek kitos ekipos naudai. Tačiau netrukus ketvirtą pražangą gavęs M.Runkauskas atsisėdo ant atsarginių krepšininkų suolelio ir mūsiškių atakos pradėjo strigti. O jonaviečiai prieš pat lemiamą dešimties minučių atkarpą įsiveržė į priekį – 76:68.

Kad ir kaip stengėsi klaipėdiečiai, tačiau paskutinįjį ketvirtį rezultatas augo jų nenaudai. Vienu metu komandas skyrė net 16 taškų.

Įsivėlė į greitą žaidimą

„Akivaizdžiai pralaimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių. Varžovai atkovojo 45, o mes – tik 25 kamuolius. Taip rungtyniaujant vargu ar galima tikėtis pergalės” , – neslėpdamas apmaudo ir prastos nuotaikos iškart po rungtynių sakė klaipėdiečių strategas D.Ubartas.

„Daugelis mūsų krepšininkų buvo visiškai neatpažįstami. Įtampa ir emocijos padarė savo. Mes padarėme klaidą, kad įsivėlėme į mums neparankų greitą žaidimą. Mes savo aikštėje turėjome diktuoti sąlygas, o ne jonaviečiai. Manau, mūsų krepšininkai neįvertino varžovų. Dabar visi įsitikino, kad „Dexteros” ekipa tikrai pajėgi. Antrosios rungtynės turėtų vykti jau pagal visiškai kitokį scenarijų”, – mano „Naftos-Uni-Laivitės” komandos galva.

„Nafta-Uni-Laivitė” – „Dextera” – 88:100 (27:28, 22:24, 19:24, 20:24).

Tarp klaipėdiečių nesustabdomas buvo Marius Runkauskas – 30 taškų, Deividas Daunys pridėjo 19, Egidijus Dimša – 13.

Tarp svečių išsiskyrė: Lukas Brazdauskis – 28, Paulius Beliavičius – 15, Tadas Sebežovas – 13.

Priminsime, kad finale bus žaidžiama iki trijų pergalių. Antrosios rungtynės vyks jau rytoj 15 val. Jonavoje.

„Merestai” – artėja bronza

Užvakar buvo sužaistos pirmosios (bus žaidžiama iki 2 pergalių) rungtynės ir dėl NKL bronzos medalių. Kovoje tarp vietos „Šilutės” ir Pakruojo „Merestos”, pergalę be didesnio vargo 82:58 iškovojo pakruojiečiai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.