Portugalijos policija ieško trijų mergaitės pagrobimu įtariamų asmenų, praneša spauda

Portugalijos policija ketvirtadienį ieškojo dviejų vyrų ir moters, įtariamų prisidėjus prie trejų metų britės mergaitės dingimo pietiniame Algarvės regione, praneša laikraščiai.

Pasak laikraščių, tyrėjai taip pat tikrina versiją, esą mergaitę galėjo pagrobti tarptautinė seksualinių vaikų tvirtintojų gauja arba nusikalstama įvaikinimo organizacija.

Madeleine „Maddie” McCann (Madlen „Medi” Makkan), kuriai šeštadienį sueis ketveri, iš kambario pajūrio kurorte netoli Prajos da Luso kaimo, esančio pietinėje Algarvės pakrantėje, dingo prieš savaitę. Mergaitės tėvai tuo metu valgė gretimame restorane.

Kaip pranešė laikraščiai „Correio da Manha” ir „24 Horas”, vietos gyventojams tyrėjai parodė dviejų vyrų ir moters, kuriuos degalinės filmavimo kameros užfiksavo mergaitės dingimo naktį, nuotraukas.

Minėtoji degalinė yra Lagoso mieste, netoli Prajos da Luso. Trijulė esą įtartinai elgėsi ir buvo atvažiavusi Didžiojoje Britanijoje registruotu automobiliu.

Anot pranešimų, dieną iki mergaitės dingimo vienas iš dviejų vyrų ir moteris buvo pastebėti Sagreso mieste, esančiame už 30 kilometrų nuo Lagoso, gatvėje fotografuojantys vaikus.

Fotografuotos mergaitės, kuri buvo ketverių metukų ir kaip Maddie šviesiaplaukė, tėvui juos pastebėjus, abu pabėgo. Pranešimuose teigiama, jog tėvas mobiliuoju telefonu nufotografavo įtartinąjį vyriškį, tačiau nuotraukos kokybė buvusi tokia prasta, kad jo neįmanoma atpažinti.

Tačiau fotografuotos mergaitės tėvas ir jo žmona, taip pat buvusi minėtoje vietoje, iš degalinės kamerų darytų nuotraukų esą atpažino abu įtariamuosius.

Portugalijos ambasadorius Didžiojoje Britanijoje Antonas Santana Carlosas (Antonas Santana Karlosas) visuomeninei televizijai BBC trečiadienį teigė, kad nepaisydami anksčiau policijos išsakytos nuomonės, jog Maddie tebėra Portugalijoje, pareigūnai aiškinasi, ar ji negalėjo būti išvežta iš šalies.

Didžioji Britanija į Portugaliją, kur nuo šeštadienio jau dirba trys britų tyrėjai, nusiuntė kelis žmonių grobimo ekspertus. Ketvirtadienį mergaitės paieškose dalyvavo 150 portugalų policininkų, jiems talkino savanoriai ir ugniagesiai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.