Seime nesurinktas kvorumas, siekiant priimti pataisą, ribojančią pareigūnų nušalinimo laiką

Seimo posėdžių salėje nesusirinkus būtinam parlamentarų skaičiui, ketvirtadienį nepavyko priimti Vidaus tarnybos statuto pataisos, numatančios, jog pareigūną nuo pareigų būtų galima nušalinti ne ilgiau kaip 3 mėnesiams.

Įstatymo pataisą ypatingos skubos tvarka siūlė priimti Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas, tačiau į vakarinį posėdį nesusirinko 71 parlamentaras. Pagal Seimo statutą priimant įstatymą būtinas 71 balso kvorumas.

Siūloma įstatymo pataisa būtų taikoma ir daugiau kaip 7 mėnesius nuo pareigų nušalintam Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūnui Vilmantui Bieliauskui.

Įstatymo pataisos projektas registruotas po to, kai dalis parlamentinio Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) narių apkaltino Valstybės saugumo departamentą (VSD) dirbtinai vilkinant tyrimą dėl nušalinto pareigūno V.Bieliausko.

Trečiadienį NSGK laišku kreipėsi į šalies prezidentą Valdą Adamkų, prašydamas kuo skubiau į tarnybą grąžinti V.Bieliauską. Pasak komiteto, iki šiol „niekas nesugebėjo įrodyti pareigūno kaltės”.

V.Bieliauskas nuo pareigų nušalintas praėjusių metų spalį, tačiau tarnybinis patikrinimas dėl jo veiksmų iki šiol nebaigtas. Buvo skelbta, kad jo nušalinimas susijęs su departamente pradėtu tyrimu dėl slaptos operatyvinės informacijos galimo neteisėto perdavimo.

V.Bieliauskas tvirtina esąs įsitikinęs, jog jo nušalinimas susijęs su liudijimu komitetui, kuomet šis tyrė VSD veiklą, ir neigė kaltinimus esą jis „kurmis”, tekinęs slaptą informacija iš VSD.

Spalio pabaigoje nuo pareigų nušalintas V.Bieliauskas nuo to laiko negauna atlyginimo.

V.Bieliauskas kreipėsi į teismą, prašydamas pripažinti negaliojančiu įsakymą nušalinti jį nuo pareigų bei priteisti darbo užmokestį už priverstinę pravaikštą, tačiau Vilniaus apygardos administracinis teismas vasario pradžioje nusprendė, jog nuo tarnybos jis buvo nušalintas pagrįstai.

Pernai V.Bieliauskas liudijo Seimo laikinajai komisijai, tyrusiai VSD veiklą. Žiniasklaidoje V.Bieliauskas buvo įvardytas kaip vienas vadinamųjų kurmių, kurie esą be vadovybės sankcijos teikė tarnybinę informaciją kai kuriems politikams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.