Lukašenka mano, kad Estijos ir Lenkijos valdžia tyčiojasi iš žuvusiųjų kare

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pareiškė, jog būtina slopinti bet kokius mėginimus iškreipti istoriją ir tyčiotis iš sovietinės liaudies žygdarbio Antrajame pasauliniame kare.

Trečiadienį Minske kalbėdamas Pergalės aikštėje, tokio „tyčiojimosi” pavyzdžiu prezidentas nurodė „paminklo sovietų kariui išvaduotojui demontavimą Estijoje arba Lenkijos valdžios sprendimą uždaryti sovietinę ekspoziciją Aušvico koncentracijos stovykloje”.

A.Lukašenkos nuomone, dar ne visos šalys pasimokė iš karo, o „dabartiniai pretendentai į pasaulinį viešpatavimą bando pasinaudoti karu kaip užsienio politikos priemone, jėga gina savo geopolitinius ir grobuoniškus ekonominius interesus, smaugia valstybes, stojusias į nepriklausomą vystymosi kelią”.

Pasak Baltarusijos lyderio, šie pretendentai „savo agresyvią esmę dangsto melagingais žodžiais apie demokratiją, žmogaus teisių gynimą ir laisvę”, o iš tikrųjų „tokių taikdarių veiksmai palieka žiojinčias žaizdas įvairiose planetos regionuose, pavyzdžiui, buvusioje Jugoslavijoje, Afganistane, Irake”.

A.Lukašenka pažymėjo, kad „šie vadinamieji demokratijos šalininkai remiasi destruktyviomis jėgomis valstybių viduje”.

Šalies vadovas patikino, kad Baltarusijos „ginkluotosios pajėgos kartu su broliškąja Rusija pasirengusios deramai atsakyti į bet kokius amžiaus iššūkius”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.