Kandidatą į VSD vadovus prezidentas Seimui teiks tik gavęs pritarimą atleisti A.Pocių

Prezidentas Valdas Adamkus kandidatą į Valstybės saugumo departamento vadovus teiks tik gavęs Seimo pritarimą atleisti dabartinį direktorių Arvydą Pocių.

Tai trečiadienį žurnalistams sakė prezidento atstovė spaudai Rita Grumadaitė, po to, kai šalies vadovas priėmė tris galimus kandidatus į VSD vadovus.

Seimui antradienį buvo pateiktas antrasis prezidento dekretas dėl A.Pociaus. Nors balsavimas dėl šio dekreto numatytas ketvirtadienį, kai kurie valdančiosios socialdemokratų frakcijos nariai yra užsiminę, kad balsavimas dėl pritarimo atleisti A.Pocių ir skirti naująjį saugumo vadovą turi vykti vienu metu.

Pasak prezidento atstovės spaudai, V.Adamkus gerbia Seimą bei jam suteiktas teises ir tokios pačios pagarbos tikisi prezidento institucijai.

„Prezidentas nepasiduos jokiam spaudimui ir pasinaudos jam suteikta įstatymo teise. V.Adamkaus nuomone, Lietuvos politiniame gyvenime yra pakankamai įtampos ir nereikėtų kelti naujų, juo labiau, dabar, kai būtina kuo greičiau ir skandžiau baigti VSD vadovybės pakeitimą, kad departamento veikla grįžtų į normalias vėžes”, – kalbėjo atstovė spaudai.

Jos teigimu, prezidentas planuoja tęsti pokalbius su galimais kandidatais.

Trečiadienį V.Adamkus priėmė brigados generolą Algį Vaičeliūną, Vidaus reikalų ministerijos Viešojo saugumo departamento vadovą Alvydą Šakočių ir Seimui jau teiktą Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovą Povilą Malakauską.

Naujojo VSD vadovo ieškoma vietoj dabartinio A.Pociaus, dėl kurio atleidimo antradienį Seimui buvo pateiktas atitinkamas prezidento dekretas.

VSD vadovą skiria ir atleidžia prezidentas Seimo pritarimu.

A.Pocius dabar laikinai vadovauja VSD, nes atsistatydino po nepalankių VSD veiklos parlamentinio tyrimo išvadų. Vieną kartą Seimui jau nepavyko patvirtinti prezidento dekretu siūlyto A.Pociaus atleidimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.