Balandį neblaivių vairuotojų daugiausia sulaikyta Vilniaus apskrityje

Jungtinių Tautų ir Pasaulio sveikatos organizacijos balandžio 23-29 d. buvo paskelbusios saugaus eismo savaite, o balandžio 27-oji buvo minima Europos saugaus eismo diena. Atsižvelgiant į tai ir į nepatenkinamą saugaus eismo situaciją mūsų šalyje, policijos įstaigos balandžio mėnesį savo prižiūrimose teritorijose organizavo tikslines policines prevencines priemones.

Kiekviena balandžio mėnesio savaitė buvo skirta atitinkamų eismo dalyvių kategorijų kontrolei keliuose, pavyzdžiui, pirmoji balandžio savaitė buvo skirta pėsčiųjų, dviratininkų ir vadeliotojų daromiems Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimams išaiškinti ir jų prevencijai. Balandžio 9-15 d. organizuotos policinės priemonės, per kurias tikrintas transporto priemonių vairuotojų blaivumas, apsvaigimas nuo narkotikų ar kitų svaigiųjų medžiagų, nustatomi asmenys, neturintys teisės vairuoti, ir t. t.
Balandžio mėnesį organizuotų priemonių metu viešosios policijos pareigūnai išaiškino 10 932 KET pažeidimus, tarp jų 1 575 neblaivius transporto priemonių vairuotojus (lengvas girtumo laipsnis nustatytas 879 vairuotojams, vidutinis – 486, sunkus girtumas – 210 vairuotojų).
Daugiausia neblaivių vairuotojų sulaikyta Vilniaus apskrityje – 228, Kauno – 214, Panevėžio – 197, Klaipėdos – 190, Šiaulių – 183, Utenos apskrityje – 151.
Išaiškinti 849 vairuotojai, kurie vairavo transporto priemones neturėdami teisės jų vairuoti. 192 vairuotojai prie vairo sėdo ir vairavo transporto priemones, nors iš jų teisė vairuoti atimta. Nustatyti 37 atvejai, kai transporto priemonės vairavimas buvo perduotas vairuoti asmeniui, neturinčiam teisės jos vairuoti.
Išaiškinti 4 544 saugos diržų (saugos šalmų) nenaudojimo atvejai. Dar vienas eismo įvykius ir neretai skaudžius padarinius turintis KET pažeidimas – pavojingas vairavimas, kai vienu metu ar paeiliui padaromi keli eismo taisyklių pažeidimai, keliantys grėsmę eismo saugumui, ar sukėlęs pavojingą situaciją kitiems eismo dalyviams. Tokių atvejų policijos pareigūnai nustatė 94.
Per mėnesį išaiškinti 1 976 pėsčiųjų, dviratininkų ir vadeliotojų padaryti KET pažeidimai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.