Dėl „apkvaišusių” sportinių batelių – ikiteisminis tyrimas

Antradienį tikrindami vienam nuteistajam atsiųstą drabužių ir avalynės siuntinį Marijampolės pataisos namų pareigūnai aptiko, kaip įtariama, psichotropinės medžiagos – amfetamino. Apie 30 gramų kvaišalų, paslėptų sportiniuose bateliuose, buvo rasta naudojant introskopą.
Gegužės 8-osios popietę buvo tikrinimas pašto siuntinys, adresuotas nuteistajam Nerijui U. Iš Šiaulių atsiųstoje siuntoje buvo džemperis, sportinės kelnės, džinsinė striukė, kelios poros kojinių, sportiniai bateliai. Šiuos daiktus prižiūrėtojas skenavo jonizuojančios spinduliuotės principu veikiančiu introskopu.
Skenuojant sportbačiuose buvo užfiksuotos slėptuvės. Atplėšus vidpadžius bateliuose aptiktos ertmės, o jose – po tris nedidelius užspaudžiamus polietileno maišelius su baltos spalvos milteliais. Įtariama, jog tai psichotropinė medžiaga – amfetaminas. Bateliuose buvo apie 30 gramų šių kvaišalų.
Siuntinys su kvaišalais buvo adresuotas nuteistajam 26 metų Nerijui U. Keturis kartus teistas šiaulietis šį kartą laisvės neteko dėl išžaginimo ir seksualinio prievartavimo. Už tai Šiaulių apygardos teismas jį ketveriems metams pasiuntė už grotų. Į Marijampolės pataisos namus pernai rudenį jis buvo perkeltas iš Vilniaus 2-ųjų pataisos namų. Laisvę Nerijus U. turėtų atgauti 2008-ųjų balandį.
Jau daugiau kaip metai, kai nuteistųjų bičiuliai nebeturi galimybės kvaišalus, mobiliuosius telefonus, kitus draudžiamus daiktus mėginti perduoti paslėpę juos maisto produktų ar higienos priemonių siuntiniuose. Tačiau „tiekėjai” ieško naujų būdų bei mėgina pasinaudoti įstatymų išlygomis.
Nuteistiesiems nebegalima paštu siųsti bei perduoti siuntinių su maisto produktais, higienos reikmenimis, kitomis buities prekėmis, tačiau kartą per šešis mėnesius jie turi teisę gauti drabužių ir avalynės siuntinį.
Šiuo metu visi šalies tardymo izoliatoriai bei ketveri pataisos namai yra aprūpinti moderniais introskopais.
Rastosios medžiagos perduotos ekspertams, dėl narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimo pataisos įstaigos Vidaus tyrimų tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.