Kauno arena įgauna konkretų pavidalą

Prancūzų kompanija „Bouygues Batiment International” ir „Žalgirio” krepšinio klubas paskelbė būsimų Kauno pramogų ir sporto rūmų (arenos) kainą. Per 25 metus objekto statyboms, palūkanoms, koncesijos mokesčiui, dokumentų tvarkymui, parengiamiesiems statybų darbams Kauno miesto savivaldybė išleis apie 141 mln. eurų.

„Tai nėra galutinė kaina. Daug kas priklausys nuo derybų su bankais dėl palūkanų, Vyriausybės finansuojamos projekto sumos, susitarimų su rangovu”, – teigė UAB „Žalgirio” krepšinio centras” valdybos pirmininko pavaduotojas Gediminas Navikauskas.

Prancūzai trečiadienį ir artimiausiomis dienomis aplankys visas Kauno miesto savivaldybėje esančias politines frakcijas ir atsakys į visus klausimus. Pasak G. Navikausko, tam suburta lietuvių ir prancūzų specialistų, atsakingų vadovų, teisininkų ir finansų žinovų komanda, smulkiai paaiškinsianti kiekvieną būsimoje koncesijos sutartyje atsirasiantį skaičių.

Pati arenos statyba kainuos 98 mln. eurų, 14 mln. eurų prireiks parengiamiesiems statybų darbams, apie 10 mln. eurų – finansavimo išlaidoms. Likusi suma bus skirta leidimams gauti, dokumentams tvarkyti, mokėti PVM.

„Bouygues Batiment International” komercijos direktorius Žanas Fransua Legrenas (Jan Fransua Legrain) sakė, jog iki koncesijos sutarties projekto pateikimo Kauno miesto tarybai beliko pabaigti derybas ir parengti dokumentus pasirašymui.

Jei Kauno miesto savivaldybė atsisakytų pasirašyti koncesijos sutartį, prancūzai svarstys galimybę išsiieškoti nuostolių atlyginimą. Nuostoliai gali siekti daugiau nei 4 mln. litų.

Numatyta, kad Kauno pramogų ir sporto rūmai bus statomi 24 mėnesius. Dar 3 mėnesius užtruks arenos bandymo darbai.

Kauno miesto savivaldybei nestabdant projekto įgyvendinimo ir dirbtinai netrukdant, objektas Kauno Nemuno saloje gali iškilti 2009-aisiais metais.

G. Navikausko teigimu, iki tų metų Kaune arena turi būti. Jei ji bus pradėta ir nebaigta statyti, „Žalgirio” legendai Arvydui Saboniui gali pavykti susitarti su Eurolygos vadais dėl galimybės nenutraukti lygos sutarties su „Žalgiriu”.

„Žalgirio” atstovas paaiškino, kad kitų galimybių pastatyti pramogų ir sporto rūmus Kaune nėra, nes, net ir turėdami pinigų, investuotojai sugaiš daug laiko rengdami tinkamą projektą ir jį įgyvendindami.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.