„LT United” Čikagoje ragins lietuvius sugrįžti, o nebuvusius – atvykti į Lietuvą

Lietuvos vardą pasaulyje garsinantys „LT United” nariai prieš išvykdami koncertuoti į Čikagą, JAV, tapo Vilniaus – Europos kultūros sostinė 2009 – ambasadoriais. „LT United” perduos Amerikoje gyvenantiems lietuviams kvietimą sugrįžti čia kurti ir švęsti bei prisijungti skelbiant geras žinias apie Vilnių ir Lietuvą pasaulyje.
„Viešėdami JAV, ne tik koncertuosime, bet apsilankysime ir grupės „The Killers” koncerte. Šios grupės vokalistas turi lietuviškų šaknų, todėl būtinai kvietimą atvykti į Vilnių, Europos kultūros sostinę 2009, perduosime ir jam” – džiugiai nusiteikę kalbėjo „LT United” nariai.
Europos kultūros sostinės ambasadorių tikslas – ne tik pakviesti visus atvykti į Lietuvą ir Vilnių, bet ir skelbti geras žinias apie mūsų šalį, garsinti jos vardą pasaulyje. Tam pradėtas kurti „Gerų žinių bankas” – interneto svetainė, kurioje bus publikuojamos tik geros žinios apie mūsų šalį bei jos žmonių pasiekimus. Čia kiekvienas galės paskelbti savo žinią, kuri jo manymų priverstų visus apie Vilnių ir Lietuvą sušukti „Jėga!”. Kultūros sostinės ambasadoriai galės talpinti savo pasisakymus, nuomones, nuotraukas, bylojančios apie tai, kuo ypatingas mūsų kraštas, kodėl verta čia atvykti, ir ką svarbiausia čia pamatyti.
„Artėjant Lietuvos vardo tūkstantmečiui ir Vilniui tapus Europos kultūros sostine yra pats tinkamiausias laikas čia nebuvusiems atvykti, o išvykusiems sugrįžti”, – kalbėjo Ambasadorių programos vadovė Rūta Jurgilaitė. „Tai metas, kai Vilniuje bei kituose miestuose vyks įspūdingi renginiai, savo projektus bei idėjas įgyvendinti galės ne tik garsūs ir profesionalūs menininkai, bet ir kiekvienas. Todėl būtinai apie tai turime paskelbti visam pasauliui. Turime pakviesti kiekvieną pažįstamą ar naujai sutiktąjį pasinaudoti šia unikalia galimybe”.
Kultūros sostinės ambasadoriumi gali tapti kiekvienas, neabejingas Lietuvai – tam reikia interneto svetainėje www.culturelive.lt/ambasadoriai užpildyti anketą ir pagrįsti savo norą juo būti. Kad Ambasadorius galėtų drąsiai ir išdidžiai skelbti geras žinias apie Lietuvą, jam bus įteiktas Kultūros sostinės ambasadoriaus ženklelis, gerų žinių apie Vilnių ir Lietuvą bukletas bei vizitinė ambasadoriaus kortelė, suteiksianti įvairių privilegijų Kultūros sostinės renginiuose.
Prieš išvykstant Lietuvos muzikos žvaigždžių grupei”LT United” į JAV, šios šalies ambasadorius Lietuvoje John A. Cloud įteikė jiems platininį diską. „LT United” koncertas JAV, Čikagoje, vyks balandžio 11 d.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.