Prasideda „Naftos-Uni-Laivitės“ kova dėl aukso medalių

Šiandien Klaipėdos „Naftos-Uni-Laivitės” krepšininkams prasideda svarbiausias varžybų etapas – kova dėl nacionalinės krepšinio lygos (NKL) aukso medalių. Mūsiškiai finalo serijoje iki trijų pergalių kausis prieš Jonavos „Dexteros” krepšininkus.

„Svarbiausia iškovoti pirmąją pergalę, tuomet nuo pečių nukris įtampos našta”, – „Klaipėdai” sakė uostamiesčio ekipos strategas Dalius Ubartas.

– Visi mūsų žaidėjai sveiki ir ryžtingai nusiteikę. Tris dienas treniravomės Nidoje, nuotaika pakili, visi nekantriai laukiame finalinių rungtynių. Tikiuosi, kad šiemet vyrai nepaves”, – dalinosi savo mintimis ugdytojas.

Priminsime, kad klaipėdiečiai NKL finale žais jau antrą kartą. Pernai finalo serijoje – 3:1 – klaipėdiečius palaužė Vilniaus „Akademijos-MRU” atstovai. Taigi „Naftos-Uni-Laivitės” krepšininkai turi realių šansų pernykštį sidabrą šiemet iškeisti į auksą.

Juolab kad naftininkai reguliariajame čempionate su jonaviečiais ypatingo vargo neturėjo. Žaidė du kartus ir abu kartus šventė pergales – 70:63 ir 78:67.

„Reikia pamiršti kas buvo ir pradėti kovą iš naujo. Finalas – yra finalas. Įtampa ir emocijos daro savo. Dar gali visko būti”, – atsargiai kalbėjo, nesiryžęs prognozuoti finalo serijos rezultato D.Ubartas.

Kaip jau minėjome, finale bus žaidžiama iki trijų pergalių. Pirmosios rungtynės vyks šiandien 18 val. „Naftos-Uni-Laivitės” krepšininkų arenoje. Kiti klaipėdiečių ir jonaviečių susitikimai vyks pagal tokį tvarkaraštį: gegužės 12 d. – Jonavoje, gegužės 15 d. – Klaipėdoje. O jei prireiks ketvirtųjų ir penktųjų rungtynių, bus žaidžiama gegužės 17 d. Jonavoje ir gegužės 19 d. – Klaipėdoje.

NKL finalo išvakarėse nusprendėme pasiteirauti, kokią serijos baigtį prognozuoja žinomi klaipėdos krepšinio specialistai.

Praėjusio sezono „Naftos-Uni-Laivitės” lyderis, dabar „Neptūno” ekipoje rungtyniaujantis Aidas Viskontas:

„Be abejo, norėčiau, kad klaipėdiečiai laimėtų 3:0. Tačiau įveikti jonaviečius „sausu” rezultatu bus labai sunku. Nors šiemet „Naftos-Uni-Laivitės” krepšininkai rungtyniauja banguotai, tačiau galutinis serijos rezultatas bus palankus klaipėdiečiams. Mano nuojauta kužda, kad mūsiškiai pralaimės vienerias rungtynes išvykoje. O galutinis serijos rezultatas bus – 3:1 mūsiškių naudai. Būtinai ateisiu palaikyti savo buvusios ekipos krepšininkus”.

Kūno kultūros ir rekreacijos centro direktorius Vytautas Platūkis:

„Pagaliau „Nafta-Uni-Laivitė” turėtų triumfuoti. Prognozuočiau, kad mūsiškiai aukso medalius iškovos rezultatu 3:1. Juk visų rungtynių iškovoti negalime, reikia bent viena pergale leisti pasidžiaugti jonaviečiams.

Jei klaipėdiečiams prireiks daugiau rungtynių, tuomet bus negerai, kadangi „Žalgirio” rūmuose planuojama rengti bokso – „Gintarinės pirštinės” – varžybas”.

Lietuvos rinktinės krepšininkas, Olimpinis čempionas Modestas Paulauskas:

„Man sunku prognozuoti finalo baigtį, kadangi aš gyvai nesu matęs, nei „Naftos-Uni-Laivitės”, nei „Dexteros” rungtynių. Nacionalinės krepšinio lyga labai domiuosi, tačiau tik per žiniasklaidos priemones. Dauguma NKL komandų – panašaus pajėgumo. Sudėtinga iš anksto nuspėti rezultatus. Manyčiau, kad klaipėdiečiams jau būtų laikas iškovoti pirmąją vietą. To ir linkėčiau”.

Europos senjorų krepšinio čempionas, vienas iš „Naftos-Uni-Laivitės” rėmėjų („Klaipėdos Nafta” technikos direktorius) Algirdas Žičkus:

„3:1 pergalę prognozuočiau mūsiškiams. Manyčiau, kad klaipėdiečiai pralaimėti turėtų tik antrąsias rungtynes išvykoje. Nors, jei labai susikaups, gali net neleisti jonaviečiams pajusti pergalės skonio”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.