ES už skrydžius virš Sibiro mokės 5 proc. mažiau

Europos Sąjungos (ES) Taryba patvirtino ES ir Rusijos susitarimą dėl skrydžių virš Sibiro, teigiama ES Tarybos pranešime spaudai.

Pagal šį susitarimą, Rusija sumažins mokestį už skrydžius 5 procentais. Dokumentas formaliai buvo patvirtintas žvejybos ir žemės ūkio ministrų susitikimo metu. Jis galios iki 2013 metų.

Toks patvirtinimas yra tik formalaus pobūdžio, nes visi susitarimo aspektai buvo iš anksto išnagrinėti ir aptarti. Šių metų kovo 22 d. susitarimo projektą aptarė ES susisiekimo ministrai.

Skrydžių virš Sibiro klausimą Rusija ir ES nagrinėjo seniai. Remiantis galiojančia sutartimi, kiekviena aviakompanija už skrydžius virš Sibiro moka atskirai. Naujasis susitarimas numato sukurti vieną fondą, kuris Europos vežėjams galės garantuoti vienodas konkurencines sąlygas. Pinigai iš šio fondo bus pervedami Rusijai.

Praėjusiais metais Europos aviakompanijos Rusijai už tranzitinius skrydžius virš Sibiro sumokėjo 225 mln. JAV dolerių. Didelė dalis šių lėšų skiriama Rusijos oro linijų bendrovei „Aeroflot” subsidijuoti. ES mano, kad tai yra laisvos konkurencijos sąlygų pažeidimas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.