Po šaldyta vištiena – kontrabandinės cigaretės

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) ir Kauno TM pažeidimų prevencijos skyriaus pareigūnai gegužės 5-6 d. Kybartų kelio poste sulaikė tris iš Rusijos į Lietuvą važiavusius vilkikus, kuriuose, po šaldytos vištienos pusgaminiais, rado 327 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių „Jin Ling”. Sulaikytos kontrabandos vertė – beveik milijonas litų. Vilkikus vairavę Rusijos piliečiai – sulaikyti.
Analizuodami krovinių srautus, MKT pareigūnai atkreipė dėmesį į vieną Rusijos Federacijos Kaliningrado srities įmonę, kurios vilkikas šiemet Medininkų kelio poste buvo pastebėtas su pažeista muitinės plomba.

2007 gegužės 5 d., apie 22 val. vakaro, muitinės pareigūnai sustabdė minėtos įmonės krovininį vilkiką „Renault”, vos už kelių kilometrų nuo Kybartų kelio posto.

Vairuotojas paaiškino pro Lietuvą tranzitu į Sankt Peterburgą gabenantis šaldytos vištienos pusgaminius. Tačiau pareigūnai pastebėjo, jog tiek muitinės, tiek veterinarinės plombos yra tik uždėtos, bet neužfiksuotos. Buvo nuspręsta vilkiką detaliai patikrinti Kybartų kelio poste. Ten ir paaiškėjo, jog po dėžėmis su šaldyta vištiena, paslėpta dešimtys cigarečių „Jin Ling”dėžių su rusiškomis banderolėmis.

Iš viso muitinės pareigūnai šiame vilkike rado 152 500 pakelių nelegalių rūkalų, kurių vertė – 390 tūkst. Lt. „Renault” vairuotojas, Rusijos pilietis V. K., tvirtino nežinojęs, kad nelegaliai gabena cigaretes. Jis buvo sulaikytas dviem paroms, vėliau Vilniaus miesto II-ojo apylinkės teismo sprendimu buvo suimtas septynioms paroms.

Vos po kelių valandų, ankstyvą gegužės 6-osios rytą į Kybartų kelio postą atvyko dar vienas tos pačios įmonės vilkikas „Renault”, irgi vežantis į Sankt Peterburgą vištieną.

Tačiau patikrinus, paaiškėjo, jog ir po šiuo kroviniu slypėjo kontrabandinių cigarečių dėžės. Iš viso antrojoje automašinoje buvo rasta 125 tūkst. pakelių cigarečių „Jin Ling”.

Dar po kelių valandų, apie 11 val. ryto, Kybartų kelio poste patikrintas trečias minėtos įmonės vilkikas – juo taip pat buvo gabenama didelė kontrabandinių rūkalų siunta: 50 tūkst. kontrabandinių cigarečių „Avenue Lights” pakelių. Įdomu, kad tokios rūšies cigarečių kontrabandą muitinės pareigūnai sulaikė pirmą kartą.

Abu krovininius vilkikus vairavę Rusijos piliečiai – M. K. ir A. P. buvo sulaikyti dviem paroms. Marijampolės apylinkės teisme šiandien bus sprendžiamas klausimas dėl jų suėmimo.

MKT Marijampolės ir 2-ajame skyriuje pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Iš viso praėjusį savaitgalį Kybartų kelio poste muitinės pareigūnai sulaikė 327 tūkst. pakelių cigarečių, kurių vertė – apie 850 tūkst. Lt.

Šiemet MKT pareigūnai jau sulaikė 819 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių, kurių vertė – 2 mln. 272 tūkst. Lt.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.