Gegužės 12-ąją VDU absolventai švęs Absolvento dieną

Gegužės 12 d., šeštadienį, Vytauto Didžiojo universitete (VDU) bus švenčiama Absolvento diena, kurios renginiuose kviečiami dalyvauti visų laidų universiteto absolventai.

„Vytauto Didžiojo universitete svarbiausia yra akademinė bendruomenė. Tai sakydamas turiu mintyje profesorius, studentus bei absolventus. Mūsų užduotis yra ne tik ugdyti ateities kartas, padėti jaunimui surasti savo gyvenimo kelią, bet ir išlaikyti su jais glaudų ryšį. Mes norime, kad universiteto absolventai sugrįžtų į universitetą ir įsijungtų į jo veiklą”, – sakė VDU rektorius prof. Zigmas Lydeka.

Pasak kuriamo VDU absolventų klubo prezidento Audriaus Balaišio, investicijų valdymo bendrovės „Prudentis” direktoriaus, absolvento diena – tai laikas, kai gali susitikti su buvusiais kurso draugais, prisiminti, kaip universitete gera.

„Mes, absolventai, norime atkurti ryšį su universitetu, prisidėti prie jo augimo. Džiaugiamės, jog mūsų iniciatyva palaikoma. Noras, kad absolventai grįžtų į universitetą – abipusis”, – absolventų vardu sakė A. Balaišis.

VDU Absolvento diena, kurios šūkis „Absolvente, sugrįžk į universitetą!”, prasidės 13 val. Tuo laiku absolventai kviečiami į susitikimus su savo kurso draugais bei dėstytojais universiteto fakultetuose bei katedrose.

Taip pat 13 val. VDU mažojoje salėje (S. Daukanto g. 28) Studentų atstovybė kviečia į aukcioną „Iš širdies į širdį”, kurio metu bus renkamos lėšos studentų su negalia studijų sąlygoms pagerinti.

Šventė „Absolvente, sugrįžk į universitetą!” prasidės 15 val. VDU Didžiojoje salėje (S. Daukanto g. 28). Susirinkusiuosius sveikins VDU rektorius prof. Zigmas Lydeka ir VDU absolventų klubo prezidentas Audrius Balaišis. Šventės metu bus apdovanoti tie absolventai, kurie palaiko ryšius su universiteto bendruomene, dalinasi patirtimi, idėjomis, skatina ir inicijuoja įvairius projektus.

Absolvento dienos proga universiteto erdves papuoš žinomų Lietuvos fotomenininkų, VDU Menų instituto absolventų – Gintaro Česonio, Mindaugo Kavaliausko ir Rūtos Ostrovskajos – fotografijų ekspozicijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.