Muzikuoti gatvėje taps tradicija

Šventinį savaitgalį sostinės senamiestis virto didžiule muzikos scena, o gatvės bei skverai – muzikantų Meka

Visą šeštadienį čia vyko pirmasis projekto „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009” renginys „Gatvės muzikos diena”. Kuo įvairiausią muziką atliekančius žmones suvienijo Andrius Mamontovas, kurio iniciatyva ir buvo surengtas šis netradicinis renginys. Vilniaus gatvėse grojo visi: ir pradedantieji muzikantai, ir mažai kam žinomos grupės, ir scenos grandai. Pasak A.Mamontovo, vos paskelbus apie planuojamą šventę, dalyvauti joje norą pareiškė per 200 įvairią stilių muzikantų. Renginio dieną šis skaičius išaugo dvigubai.

„Pirmasis gatvės muzikos dienų renginys šiemet surengtas neatsitiktinai. Mat iki 2009 metų, kai Vilnius taps Europos kultūros sostine, šis netradicinis renginys, tikiu, įsisiūbuos ir bus tradicinis. Viliuosi, jog gatvės muzikos diena per tuos keletą metų išpopuliarės ne tik Lietuvoje, bet ir sulauks atgarsio visoje Europoje”, – LŽ sakė festivalio iniciatorius A.Mamontovas.

Vilniečiai ir sostinės svečiai praėjusį šeštadienį turėjo galimybę pasiklausyti įvairiausios muzikos, atliekamos ne vien įprastais, bet ir netradiciniais muzikos instrumentais. Kai kurie muzikantai savo kūrinius atliko itin originaliai. Vakarop prie Šiuolaikinio meno centro plokšteles sukę didžėjai kėlė praeivių susidomėjimą ne tiek grojama muzika, kiek pačiu pasirodymu. Pagal šokių muzikos ritmus į taktą linksėjo ne tik miestelėnai, bet ir dvi „šokėjos” – nuo pigaus odekolono pamėlusios pusamžės benamės.

Moniuškos skvere savo mėgstamiausias dainas traukė choro „Ąžuoliukas” vyrukai, Vokiečių gatvėje siautėjo rokeriai „Rebel Heart”, o Užupio respublikoje jamaikietiškas dainas traukė Hokshila kartu su draugu iš Pietų Afrikos Thembi bei Linu Adomaičiu. Šimtai tik pradedančių muzikantų užtvindė kone visus senamiesčio skverus bei užkampius.

Gatvės muzikos dieną baigė įspūdingas finalinis koncertas prie Sereikiškių parko vartų. Čia visą pusvalandį visais įmanomais instrumentais gatvės muzikantai kėlė ausį rėžiantį triukšmą. Po 22 val. Vilniaus širdyje vėl įsivyravo tyla.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.