Olandijos taurę dramatiškai laimėjo „Ajax”

Sekmadienį įtemptose ir dramatiškose rungtynėse Amsterdamo „Ajax” septynioliktą kartą per savo istoriją laimėjo Olandijos taurę, finale po vienuolikos metrų baudinių serijos įveikę Alkmaaro „AZ” futbolininkus.

Alkmaaro „AZ” 1 – 1 Amsterdamo „Ajax”

4` [1 – 0] Moussa Dembele

51` [1 – 1] Klaas-Jan Huntelaar

90` iš aikštės pašalintas Gabri („Ajax”)

Vienuolikos metrų baudinių seriją 8-7 laimėjo „Ajax”

Alkmaaro futbolininkai į priekį išsiveržė jau rungtynių pradžioje, kai Moussa Dembele įveikė savo gynėją ir smūgiu į artimąjį vartų kampą nuginklavo Maarteną Stekelenburgą. Po penkiolikos minučių centro gynėjas Ryanas Donkas padvigubino „AZ” persvarą, tačiau teisėjas neįskaitė įvarčio užfiksavęs žaidimą ranka.

„Ajax” puolė lyginti rezultato nuo antrojo kėlinio pradžios, tačiau iš pradžių „AZ” vartininkas Khalidas Sinouhas atrėmė Edgaro Davidso smūgį, o vėliau ir pakartotinį Gabri šūvį.

Tačiau po kelių akimirkų K.Sinouhas turėjo bejėgiškai stebėti, kaip po Wesley Sneijderio perdavimo Klaasas-Janas Huntelaaras išlygino rezultatą.

Kadangi abejoms ekipoms tai buvo paskutinė galimybė laimėti titulą šiame sezone – „AZ” paskutiniame Olandijos čempionato ture prarado lyderio poziciją, o „Ajax” užėmė antrą vietą tik dėl prastesnio įvarčių santykio – aikštėje netrūko įnirtingos kovos ir pavojingų epizodų.

Per pagrindinį rungtynių laiką geriausią progą turėjo E.Davidsas, iš penkiolikos metrų pataikęs į virpstą. „Ajax” rungtynes baigė dešimtyje, kai ispanas Gabri sulaukė raudonos kortelės už smūgį Demy de Zeeuwui.

Per pratęsimą Alkmaaro ekipa spaudė savo varžovus, tačiau jiem pritrūko sėkmės, kai galva smūgiavęs Shota Arveladze pataikė į skersinį.

Per labai įtemptą 11-os metrų baudinių seriją geriau pasirodė „Ajax”: iš pradžių M.Stekelenburgas atrėmė Ryano Donko smūgį, o lemiamą šešioliktą vienuolikos metrų baudinį įmušė E.Davidsas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.