Milano parodoje – nenukopijuojama kokybė ir grožis

Šviesios spalvos su sidabro ir aukso žvilgesiu, prašmatnios natūralios medžiagos, daugybė tiesiog tobulai pagamintų smulkių baldų ir nepaprastas funkcionalumas – tokios tendencijos atsispindėjo žinomiausių italų baldų gamintojų stenduose tarptautinėje baldų parodoje Milane.

Šiuolaikinių itališkų baldų „žvaigždynui” atstovaujančio interjero salono „Autentic” vadovę Daivą Žadeikienę paroda nustebino tuo, kad visam pasauliui baldų madas diktuojantys didieji gamintojai šiemet savo gaminių jau nebeslėpė nuo kinų bei korėjiečių fotoaparatų blyksčių. „Technologijos tokios, kad kol nukopijuosi mažiuką metalinį priestalį, trauktą odele, praeis ne vieneri metai”, – apie nepaprastą baldų kokybę ir sudėtingas technologijas sakė D. Žadeikienė. Viena iš įdomių parodos naujovių – su televizorių gamintoju bendradarbiaujantys baldininkai parodė, kaip televizorius gali būti įmontuojamas į stumdomas drabužių spintos duris. Tai – ne mums įprastas plazminis televizorius, o plazminė folija, klijuojama ant lygaus paviršiaus. Integruoti tokiam prietaisui užtenka 7 cm storio stumdomųjų durų.

Pagrindiniame parodų centro, kuris visas yra tikriausiai Palangos dydžio, paviljone buvo išskirta klasika ir šiuolaikiniai baldai. Tačiau ryškios takoskyros tarp šių krypčių nebėra. Pernai siūlyta šiuolaikiniame interjere kloti klasikinį kilimėlį ar kabinti klasikinį sietyną. Šiemet klasika – jau ne atskira detalė. Klasikinių audinių, prabangių apmušalų pavidalu ji „sėdo” ant šiuolaikinių baldų ir juose „apsigyveno”. „Mūsų tautiečiai dažnai bijo minimalizmo, bet tikros klasikos irgi nenori. Parodoje ir akcentuotas būtent tas viduriukas”, – pastebi D. Žadeikienė. Tokie korifėjai, kaip „Poltrona Frau” klasiką sušiuolaikina pasitelkdami ypatingas technologijas ir šiuolaikiškas medžiagas. Dauguma „Poltrona Frau” baldų – odiniai, tačiau ši oda apdirbama taip, kad nesiraukšlėja, yra šilta liesti ir nebijo šratinuko ar rašalo dėmių.

„Poltrona Frau” leidžia žaisti sėdimosiomis fotelių bei sofų dalimis, improvizuoti pačiam žmogui – tekstilinę dalį galima lengvai pakeisti odine ir atvirkščiai. Šiuolaikiniai baldai daromi tokie, kad nebūtų „pririšti” prie vienos kambario vietos – juos galima sukioti, pernešti iš vienos vietos į kitą. Baldo šonai, nugarėlės ir netgi vidus nulakuojami, sutvarkomi tobulai. Vidury kambario pastatyta spintelė gali puikiai tarnauti kaip žurnalinis staliukas, netgi stalčiukai padaromi iš dviejų pusių. Tokias tendencijas ypač atspindi miegamojo baldų gamintojas „Flou” ir minkštasuolių ekspertas „Flexform”. Šis gamintojas, diktuojantis madas visam pasauliui, kartelę kelia iki technologiškai tobulo atlikimo. Jis naudoja labai daug metalo, kuris gali būti užmaskuotas – aptrauktas oda, taip pat gamina daug elementų prie sofos, padedančių pasiekti maksimalaus patogumo ir grožio. Ant įvairiausių prielovių bei priestalių patogu pasidėti kavą, knygą ar laikraštį. Dailūs bei patogūs baldai tiks ir valgomajame, ir miegamajame – kur tik jų prireiks.

„Flexform” smulkius baldus daro begėdiškai tvarkingai. Jei yra siūlelės – jų nematyti, jei lenktas metalas – būtinai stačiu kampu, o tai labai sudėtinga”, – pabrėžia D. Žadeikienė. Šie baldai tokie gražūs, kad net ir netvarkingai sustatyti kambaryje, vis tiek jį papuoš. Šių metų parodoje – labai šviesu. Daug balto lako, pilkšvos, kavos su pienu spalvos – balti minkštasuoliai, patalai, gobelenai. Ir, žinoma, sidabro bei aukso blizgesys. Odinių baldų gamintojai nebevengia ir vandens žydrumo spalvos. Natūralios medžiagos, daug lino su dėvėjimąsi gerinančiais priedais, sukuria ypač jaukią atmosferą. Parodoje atsisakyta plastmasės, įvairių kitų dirbtinių medžiagų. Ištisą miego filosofiją propaguojantis „Flou” griežtai tarė „ne” lovatiesėms ir pasiūlė nepaprasto grožio patalų. Akį traukė šio gamintojo pademonstruoti balti juodais siūlais kryželiu siuvinėti patalynės užvalkalai. Rankomis siuvinėti bei dažyti prabangūs šilko, taftos patalai paklojus lovą atrodo įspūdingiau už bet kokią lovatiesę. Jie tokie pat svarbūs, kaip ir asmeninis drabužis.

Lovų apmušalai – iš specialiai apdirbtų antialerginių audinių, netraukiančių dulkių – įausti vario siūlai sukuria elektrostatinį lauką, kuris išstumia dulkes. Paroda nustebino ir dėmesiu lauko baldų grožiui bei kokybei. Paprastas gultas, o yra kur pasidėti knygą ar puodelį kavos, įvairūs staliukai bei suoliukai – tokie grakštūs, kad puikiai tiktų ne tik terasoje, bet ir kambaryje. Žinoma, audiniai specialiai apdirbti, kad būtų atsparūs drėgmei. Baldai tokie ilgaamžiai, kad jiems suteikiama net keliolikos metų garantija. O, pavyzdžiui, „Poltrona Frau” savo gaminiams suteikia net 40 metų garantiją – senelis tokį baldą gali testamentu palikti anūkui. Po truputėlį išgujama ir įprastinė medžio drožlių plokštė. Vietoje jos korpusinių baldų gamintojai pereina prie korėto aliuminio – lengvos tvirtos medžiagos, kurią galima lakuoti, laminuoti, aptraukti oda. Daugiau sužinoti apie „Misura Emme”, „Poltrona Frau”, „Flexform”, „Porada”, „Flou”, „Tonon” baldus bei aksesuarus, virtuvės baldus „Snaidero” bei jų įsigyti galima „Autentic” interjero salone, įsikūrusiame Žvejų g. 4.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Interjeras su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.