„Hearts” prisiteisė kompensaciją iš A.Websterio

FIFA sprendimu dabartinis Glazgo „Rangers” gynėjas Andy Websteris turės savo buvusiam klubui Edinburgo „Hearts” sumokėti 625 tūkstančius svarų už tai, kad nutraukęs kontraktą anksčiau laiko perėjo į „Wigan” ekipą ir taip pat bus diskvalifikuotas dvejoms kitų metų sezono rungtynėms, o žaidėjo agento Charleso Duddy laukia papildomas tyrimas.

FIFA pranešime teigiama, jog ginčų sprendimo skyrius nutarė, jog „ponas Andrew Websteris yra kaltas dėl darbo sutarties nutraukimo anksčiau laiko be rimtos priežasties ir už tai turi sumokėti „Heart of Midlothian” klubui 625 tūkstančius svarų”.

„Wigan” klubas, į kurį A.Websteris perėjo rugpjūtį, buvo pripažintas nekaltu, o pasak FIFA pranešimo, „vaidmuo, kurį atliko škotų žaidėjo agentas ponas Charlesas Duddy kontrakto nutraukime reikalauja papildomo kompetetingų institucijų tyrimo”, tad „šis reikalas yra perduodamas tirti ir priimti sprendimą žaidėjų statuso komitetui”.

Tačiau pasaulinė futbolininkų sąjunga FIFpro tokį FIFA sprendimą pavadino tai istorine pergale žaidėjams, nes 25 metų A.Websteris tapo pirmuoju, kuriam pavyko pasinaudoti galimybe nutraukti ketverių metų sutartį trečiaisiais jos galiojimo metais, o Škotijos žaidėjų sąjungos vadovas Fraseris Wishartas pareiškė, jog daug futbolininkų gali pasekti šiuo keliu.

„FIFA sprendimas toks, kad Andy tarsi padarė kažką blogo, bet tuo pačiu buvo visiškai reabilituotas. Škotijos žaidėjų sąjunga patarinėjo Andy jo byloje jau kurį laiką nuo tada, kai „Hearts” klubas jam pareiškė, jog jis nežais tol, kol nepasirašys naujos sutarties. Esame patenkinti, jog toks sprendimas taps precedentu ir gali leisti žaidėjams visame pasaulyje turėti didesnių galimybių bei teisių jų kontraktų sąlygose. FIFA nenori, kad žaidėjai pasinaudotų šia teise, ir todėl viskas pasisuko tokia linkme. Visada buvo aišku, kad „Hearts” gaus kompensaciją, bet taip pat ir tai, kad jis gali daryti tai ką padarė.”, – teigė F.Wishartas.

FIFpro viešųjų ryšių skyriaus direktorius Tony Higginas taip pat buvo patenkintas sprendimu: „FIFpro džiaugiasi, kad buvo patvirtintas principas, jog žaidėjas gali tam tikromis sąlygomis nutraukti savo kontraktą – tai yra po trejų metų, jei jam mažiau nei 28-eri, ir po dvejų metų, jei daugiau nei 28-eri. Dabar peržiūrime mechanizmą, kuris buvo naudojamas nustatyti kompensacijai ir apskritai pačio mokesčio priežastims.”

Praėjusio sezono pabaigoje A.Websteris pasinaudojęs 17-uoju straipsniu nutraukė savo sutartį su „Hearts”, tačiau keturiomis dienomis pavėlavo apie tai pranešti. Škotijos sostinės klubas nenusileido ir pareikalavo 5 milijonų svarų kompensacijos.

„Wigan” ekipoje A.Websteris sužaidė vos penkias rungtynes ir sausį buvo paskolintas „Rangers”, bet dėl traumos komandos sudėtyje taip ir nedebiutavo. Kol kas neaišku, kam teks mokėti žaidėjo paskutinių sutarties metų su „Hearts” algą atspindinčius 625 tūkstančius svarų – ar tai teks padaryti pačiam A.Websteriui, ar „Wigan”, ar „Rangers” klubui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.