„Švaros misija” pradeda labdaros aukcioną

Lietuvos televizijos laida „Švaros misija” kviečia kovoti ne tik su buitine, bet ir su moraline nešvara. Žiaurų užpuolimą patyręs laidos vedėjas Žilvinas Grigaitis jau sveiksta po sudėtingos operacijos ir ragina padėti smurtą patyrusiems pažeidžiamiausiems visuomenės nariams – vaikams.

„Švaros misija” prisijungia prie Lietuvoje vykstančios akcijos „Gegužė – mėnuo be smurto prieš vaikus” ir pradeda „Švaros misijos” aukcioną. Visos aukciono metu surinktos lėšos bus skirtos Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigai. Už jas bus įrengtas nuo smurto nukentėjusių vaikų kambarys.

Iki gegužės 18 dienos vyksiančiame aukcione bus parduodami „Švaros misijos” fondui garsių žmonių dovanoti daiktai, kurių nuotraukas bus galima rasti specialioje „Švaros misijos” svetainėje naujienų portale www.lrt.lt.

Visus metus laidos vedėjai Birutė Lavickienė ir Žilvinas Grigaitis laidose ragino žiūrovus nepasiduoti kaupimo manijai ir atsikratyti daiktų, kurie namuose nebereikalingi ar tiesiog morališkai pasenę. Pirmieji, įkvėpę tautiečius tvarkytis, buvo bernardinų vienuoliai. Brolis Astijus dar rugsėjo mėnesį „Švaros misijai” atidavė seną vienuolyno televizorių ir laidoje tiesiai šviesiai įvardijo, jog lietuviai susirgę kaupimo manija. Tačiau niekada nevėlu traukti iš pakampių nereikalingus daiktus, mesti lauk ar tiesiog atiduoti juos tiems, kuriems reikia labiau.

Ši mintis davė pradžią naujai idėjai – „Švaros misijos” fondui. Žymūs Lietuvos žmonės buvo kviečiami dovanoti asmeninius, istoriją ar prasmę turinčius daiktus, kuriuos būtų galima pasiūlyti įsigyti kitiems, norintiems turėti su mėgstama garsenybe susijusią relikviją. „Švaros misijos” komanda tikisi, kad aukcione paskatins dalyvauti ir noras padėti smurtą patyrusiems vaikams.

Žymūs Lietuvos žmonės noriai palaikė „Švaros misijos” akciją ir kiekvieną savaitę atiduodavo po vieną ar net kelis asmeninius daiktus. Taip į fondą atkeliavo Editos Mildažytės puošnūs ilgaauliai auksiniai batai, Vytaro Radzevičiaus „Prelegentų” futbolo marškinėliai ir sirgalių šalikas, Alano Chošnau džinsai, kuriuos kūrė dizaineris Seržas Gandžumianas, Virgio Stakėno plačiabrylė skrybėlė, kurią padovanojo Arvydas Sabonis.

Graikijos ambasadorius, dovanodamas graikišką keraminę amforą, laidos vedėją Ž.Grigaitį nustebino – papasakojo, kuo panašios lietuvių ir graikų tautos. Dosnumu nustebino mikrochirurgas Kęstutis Vitkus – jis dovanojo dar iš savo tėvo dr. M. Vitkaus paveldėtas prieš kelis dešimtmečius operacijose naudotas chirurgines žirkles.

LTV laidos „Lietuvos šokių dešimtukas” nugalėtoja Izabelė Romanovaitė dovanojo fondui savo pirmąją Lotynų Amerikos šokių suknelę, žurnalistas Algimantas Čekuolis -originalų laivo modelį, o buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas padovanojo jūreivišką puodelį.

Gražias dovanas fondui skyrė šokėjai Eglė ir Andrius Kandeliai, Aidas Puklevičius, Jurgis Didžiulis, Neringa Čereškevičienė, Eduardas Gimenezas, Seržas Gandžumianas ir daugelis kitų.

„Švaros misija” kviečia visus, susidomėjusius šia akcija, už simbolinę kainą įsigyti laidos trofėjus, o kaip buvo panaudoti surinkti pinigai, LTV žiūrovai pamatys paskutinėje šio sezono „Švaros misijos” laidoje.

„Švaros misijos” fonde surinktų daiktų nuotraukas iki gegužės 18 dienos galima pamatyti portale www.lrt.lt. Ten pat už norimą daiktą galima pasiūlyti sumą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.