Šylant orams turguose reikia atsargiai pirkti maisto produktus

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pareigūnai perspėja, kad sušilus orams turgavietėse pirkėjai būtų atsargūs – nepirktų šaldytuvuose nelaikomų pieno, mėsos, kitų greitai gendančių produktų.

Taip pat nepatartina jų pirkti iš atsitiktinių prekeivių turgaviečių prieigose. Tokių siūlytojų pigiau įsigyti iš kaimyninės Baltarusijos, Kaliningrado atvežtų įvairių mėsos, pieno konservų, rūkytų dešrų, varškės sūrelių netrūksta prie Kalvarijų, Halės, kitų sostinės turgų teritorijų.

Šį savaitgalį sostinės centrinėse turgavietėse jau pasirodė Vilniaus rajono Pagirių šiltnamiuose išauginti pomidorai. Jų kilogramas kainuoja beveik 8 litus, apie 1,5 lito brangiau negu atvežtinių iš Ispanijos. Netrūksta lietuviškų ridikėlių, salotų, svogūnų laiškų.

Lietuvos šiltnamių asociacijoje Eltai sakė, kad išaugintoms lietuviškoms daržovėms – agurkams, pomidorams – sunku konkuruoti su įvežtine pigesne produkcija. Taip lietuviškos daržovės pamažu stumiamos iš šalies rankos, o Lietuvos šiltnamių išaugintą produkciją tenka gerokai pigiau negu savikaina išgabenti į gretimas Latviją ar Estiją.

Turguose intensyviai vyksta prekyba vaismedžių sodinukais, dekoratyviniais krūmais. Kainos panašios kaip ir prieš savaitę – kriaušaitės bei slyvaitės kainavo po 10-11 litų, obelaitės – 9-10 litų. Panašiomis kainomis vaismedžių sodinukus pardavinėja ir sodininkai.

Šį savaitgalį maždaug litu pabrango paukštiena, jos gaminiai. Tuo tarpu jautienos kainos nei krinta, nei kyla – už kilogramą jautienos su kaulu turguose prašė apie 7 litus. Tuo tarpu aviena kainavo 18-20 litų. Šios mėsos pasiūla ir toliau išlieka labai maža, šalies ūkininkai labai mažai augina avių. Rūkytų lašinių kilogramas kainavo nuo 8 iki 10 litų. Sostinės turgavietėse varškės kilogramas kainavo 7 litus, sviesto – 10-12 litų.

Pagausėjo šviežių žuvų, pasirodė ežerinių lydekų. Karpių kilogramas, kaip ir praėjusį šeštadienį, kainavo beveik 10 litų, kuojų, karosų – po 3-4 litus.

Ūkininkai nebrangiai pardavinėjo bulves, kitas daržoves. Už kilogramą bulvių prašė iki 1,5 lito, smulkesnių obuolių kilogramas kainavo 1,2 lito, didelių – 2,5 lito. Natūralus bičių medus – 13-14 litų už kilogramą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.