„Utenos vandenys” pristatė itin svarbų projektą Utenos miesto ir rajono gyventojams

Gegužės 4-ąją UAB „Utenos vandenys” surengė atvirų durų dieną, į kurią pakvietė Utenos miesto ir rajono gyventojus. Susitikime su rajono visuomene, vandens vartotojais dalyvavo didelis susidomėjusiųjų būrys, žmones konsultavo patyrę specialistai, bendrovės vadovai.

Atvirų durų dieną buvo apžiūrėti Utenos vandentiekio ir nuotekų valymo įrenginiai, apdovanoti mokinių darbų iliustruotų sentencijų „Vandens svarba žemėje” konkurso nugalėtojai.

Svarbiu susitikimo su visuomene akcentu tapo projekto „Neries upės baseino investicinės programos I-asis etapas” pristatymas. Apie jį susirinkusiesiems pasakojo VšĮ Nacionalinių projektų rengimas (NPR) direktorius Jurgis Tuleiko.

Anot Tuleiko, šio itin svarbaus projekto darbai finansuojami iš Europos Sąjungos Sanglaudos fondo, darbams atlikti skirta daugiau kaip 12 mln. eurų (apie 41,5 mln. litų). Utenos rajonas – pirmasis, kuriame jau atrinktas vienas iš statybos darbų rangovų. „Ketiname visiškai rekonstruoti ir modernizuoti Utenos miesto ir rajono vandentvarkos sektoriaus infrastruktūrą”, – sakė J.Tuleiko.

Utenos rajone gyvena apie 50 tūkstančių gyventojų, kuriems, kaip ir kitų Lietuvos rajonų gyventojams, aktuali geriamo vandens kokybė, nuotekų šalinimas ir valymas bei buitinių, pramoninių ir pavojingų atliekų tvarkymas.

Kaip sakė renginyje dalyvavęs Utenos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Henrikas Zabiela, investicijų pagalba ketinama pasiekti tikslų, kurie bus svarbūs gyventojų sveikatai, aplinkos saugumui. Sutvarkius vandentvarkos sektoriaus infrastruktūrą, bus sumažinta tarša, patenkanti į Neries upės baseino upių tinklą su buitinėmis ir pramoninėmis nuotekomis iš baseino teritorijoje esančių gyvenviečių. Taip pat sumažės dirvožemio ir gruntinio vandens tarša bei požeminio vandens išteklių taršos rizika, bus išplėstas centralizuotai vandentvarkos paslaugas gaunančių gyventojų skaičius ir pagerinta teikiamų paslaugų kokybė.

Specialistų teigimu, šie itin svarbūs Utenos miesto ir rajono gyventojams darbai bus užbaigti iki 2009-ųjų pabaigos.

Anot H.Zabielos, Utenos rajono Grybelių kvartale statybininkai darbus pradėjo 2007 metų pradžioje. Iki 2007-ųjų pabaigos čia bus pastatyta 8050 m vandentiekio tinklų. Reikalingam slėgiui užtikrinti bus pastatyta vandens slėgio pakėlimo stotis. Nuotekoms surinkti ketinama ištiesti 7274 m savitakinių nuotekų tinklų ir 790 m slėginių tinklų. Vartotojų nuotekos savitakiniais tinklais bus suvedamos į Kovo 11-osios gatvėje pastatytą nuotekų siurblinę. „Bus pastatytas ir nuotekų šulinys perspektyviam gyvenamųjų namų kvartalui (seniesiems Grybeliams), esančiam kitoje kelio Utena-Kaunas pusėje, ir Jasonių gyvenvietės vartotojams. Šiuo metu jau paklota apie 13 km tinklų, iš jų apie 6 km – nuotekų ir apie 7 km – vandentiekio”, – pasakojo Utenos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas.

H.Zabiela taip pat informavo, kad jau yra parengti Utenos miesto Ąžuolijos kvartalo ir J.Basanavičiaus gatvės vandentiekio bei nuotekų tinklų statybos techniniai projektai. Greitu laiku bus skelbiamas konkursas šių darbų rangovui nustatyti (jo organizatorius – Aplinkos projektų valdymo agentūra). „Tikimės, kad parinktas rangovas tinklų statybos darbus Utenos mieste esančioje J.Basanavičiaus gatvėje įvykdys iki 2007 m. rugpjūčio 1 d., nes vėliau Valstybinė įmonė „Utenos regiono keliai” yra numačiusi vykdyti J.Basanavičiaus gatvės važiuojamosios dalies asfaltbetonio dangos viršutinio dėvėjimosi sluoksnio atstatymo darbus”, – aiškino Savivaldybės atstovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.