Valstybės kontrolė: daug projektų finansuojama negalvojant apie rezultatą

Visose ministerijose maždaug pusės programų finansavimas nėra orientuotas į rezultato pasiekimą. Tai šeštadienį po susitikimo su prezidentu Valdu Adamkumi teigė valstybės kontrolierė Rasa Budbergytė.

„Nėra taip, kad kažkuri viena ministerija būtų labai bloga, tačiau daug programų tikrai yra parengtos nepakankamai, kad būtų galima sakyti, jog finansuojamas yra siekiamasis rezultatas”, – sakė R. Budbergytė.

Valstybės kontrolierė taip pat sakė įžvelgianti problemų dėl Europos Sąjungos (ES) lėšų įsisavinimo. „Iš tiesų patvirtinome tas nuojautas, kad yra nemaža bėda Lietuvoje dėl vėlavimo įsisavinti ES paramą”, – sakė R. Budbergytė. Pasak jos, daugiausiai problemų yra dėl aplinkosaugos projektų.

R. Budbergytė sakė, jog yra padaryta didelė pažanga siekiant turėti programinį biudžetą, tačiau Valstybės kontrolės manymu, reikia mažinti biudžeto prioritetų bei programų skaičių. „Lietuvos biudžete numatytas projektų skaičius yra toks pat kaip JAV”, – sakė valstybės kontrolierė.

Kalbėdama apie valstybės turto valdymą R. Budbergytė teigė, jog šioje srityje kasmet kartojasi tos pačios problemos – nėra normalios valstybės turto apskaitos, vienos institucijos, kuri užsiimtų valstybės turto valdymu.

Valstybės kontrolierės ir V. Adamkaus susitikimo metu taip pat buvo priimta naujai paskirtos R. Budbergytės pavaduotojos Nijolės Mickuvienės priesaika.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.