Prasideda kova dėl LKL bronzos

Šiandien Klaipėdoje prasideda mažasis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalas, kuriame pirmą kartą LKL gyvavimo istorijoje dėl bronzos medalių kovos Klaipėdos „Neptūno” krepšininkai. Roberto Kuncaičio auklėtiniai serijoje iki trijų pergalių bandys įrodyti savo pranašumą prieš Šiaulių „Šiaulius”.

Tai pirmoji šių ekipų dvikova dėl LKL bronzos medalių. Priminsime, kad LKL reguliariajame sezone ekipos pasidalijo po pergalę. Praėjusių metų gruodį namuose 101:92 pergalės džiaugsmą pajuto vadinamojo saulės miesto – „Šiaulių” – krepšininkai, o mažiau nei prieš mėnesį savo aikštėje 84:80 pajėgesnis buvo „Neptūnas”.

Šiauliečiai bronzos medalius bandys iškovoti jau šeštą kartą, o klaipėdiečiams rungtynės tarp keturių geriausių šalies ekipų – debiutas.

Mažojo finalo pirmosios rungtynės prasidės jau šiandien 16.10 val. „Neptūno” krepšinio arenoje. Antrasis susitikimas vyks gegužės 9-ąją (trečiadienį) 18 val. Šiauliuose. Trečiosios rungtynės – gegužės 12 d. (šeštadienį) 16.10 val. vėl uostamiestyje.

Jei prireiks ketvirtųjų ir penktųjų serijos rungtynių, jos gegužės 16 ir 19 dienomis vyks atitinkamai Šiauliuose ir Klaipėdoje.

Šių ekipų dvikovos išvakarėse nusprendėme pasiteirauti, kokią serijos baigtį prognozuoja žinomi Klaipėdos krepšinio specialistai.

Vilniaus „Lietuvos ryto” ir ilgametis Lietuvos rinktinės krepšininkas Eurelijus Žukauskas:

„Be abejo, aš kaip klaipėdietis norėčiau, kad pergalę švęstų „Neptūnas”. Tačiau, nors ir „Neptūnas” šiemet padarė didžiulę pažangą, manyčiau, kad pagal pajėgumą ir komandos sudėtį „Šiauliai” – stipresni. Prognozuočiau, kad 3:2 pergalę švęs „Neptūno” varžovai”.

Buvęs ilgametis „Neptūno” ekipos vadovas, o dabar šios krepšinio arenos direktorius Saulius Vilkas:

„3:2 nugalėti turėtų „Neptūnas”. Mūsų ekipa turi aikštės pranašumą, o tai labai svarbu. Be to, „Šiauliai” šiemet žaidžia banguotai ir nestabiliai”.

Klaipėdos „Naftos-Uni-Laivitės” treneris Dalius Ubartas:

„Jei „Neptūno” krepšininkai šiandien namuose iškovos pergalę, tuomet 3:2 triumfuos ir galutinėje dvikovos serijoje. O jei namie pralaimės, toliau bus labai sunku kovoti – slėgs įtampa. Kaip žinia, prieš „Šiaulius” jų aikštėje pajusti pergalės skonį labai sudėtinga. Bet viliuosi, kad sėkmė nuo klaipėdiečių nenusigręš”.

„Neptūno” komandos direktorius Egidijus Prižgintas:

„Šiandien aikštelėje tikriausiai žais jau visi mūsų krepšininkai. Be abejo, prognozuočiau pergalę „Neptūnui”. Tačiau nesiryžčiau įvardinti serijos rezultato. Tik galiu pasakyti, – stengsimės, kad prireiktų kuo mažiau rungtynių”.

„Šiaulių” komandos interneto svetainė pateikė tokias LKL klubų trenerių prognozes dėl mažojo finalo baigties:

Rimantas Grigas („Žalgiris”) – 3:2 laimės „Šiauliai”;

Arvydas Gronskis („Lietuvos rytas”) – 3:2 – „Šiauliai”;

Ramūnas Cvirka („Panevėžys”) – 3:2 – „Šiauliai”;

Gintaras Leonavičius („Nevėžis”) – 3:2 – „Šiauliai”;

Rimas Kurtinaitis („Sakalai”) – 3:2 – „Šiauliai”;

Singaras Tribė („Atletas”) – 3:1 – „Šiauliai”;

Linas Šalkus („Sūduva”) – abiejų galimybės lygios.

„Neptūnas” šį sezoną padarė labai didelę pažangą ir turės savoaikštės pranašumą. Tačiau „Šiauliai” turi labai patyrusią komandą, bet dėl banguoto jų žaidimo nesu užtikrintas ir negaliu statyti už juos”, – samprotavo L. Šalkus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.