Spiningautojų sezono atidarymo varžybos

Tradicinės, kiekvienų metų paskutinį balandžio arba pirmą gegužės savaitgalį vykstančios varžybos. Populiarios, sutraukiančios nemažai spiningautojų iš visos Lietuvos. Šiemet jų buvo 54. Varžybų organizatoriai – klaipėdietiškas žūklės klubas „Kurėnas”, rėmėjas – „Romada”. Varžybų vieta taip pat tradicinė – Tenenio upė. Gaudoma iš valčių, įskaita – asmeninė.

Šiemet varžybos pasisekė per visus galus. Žuvys kibo, oras buvo visiškai pakenčiamas. Bent po vieną žuvį sugavo 30 varžybų dalyvių. Praėjusiais metais buvo kur kas blogiau. Iš viso per varžybas sugauta 36,5 kg plėšrios arba beveik plėšrios žuvies. Nugalėjo Romas Višinskas iš Jurbarko, „prilupęs” 5,485 kg žuvies; jis sugavo ir didžiausią lydeką, kuri svėrė 3.885 kg. Antras liko Dmitrij Kalugin iš Klaipėdos, sugavęs vieną lydeką, bet lydeka svėrė 3.685 kg, tad ji garantavo antrą vietą. Iki didžiausios žuvies svorio pritrūko 20 gramų. Trečioje vietoje liko Alvidas Motiejūnas iš Šiaulių su 3,640 kg. Jis taip pat sugundė nemažą, per 2,5 kg sverančią lydeką. Mažiausią žuvį – 15 gramų ešeriuką sugavo jauniausias varžybų dalyvis aštuonmetis Paulius Norkus iš Jurbarko. Taigi žuvys kibo. Stambios ir smulkios. Varžybų vyriausiasis teisėjas „Kurėno” galva Viktoras Šiukšteris pažaidė su savo mėgstamiausiu ginklu mikromasalais ir „prilupo” karšių. Tvarkingai, į burną, ne už kupros. Sužvėrėjo kuprotieji prieš nerštą… Eilinį kartą pasitvirtina amžina tiesa – ko tik vyras nepridaro neršdamas… Tiesa, Viktoras nuleido mane ant žemės pranešęs, kad kibo ne tik patinai, buvo ir patelių. Emancipacija. Jau ir pas karšius. Jei karšis būtų įskaitinė žuvis, Viktoras būtų laimėjęs. Na, jei bobutė būtų… būtų diedukas. Taigi. Gražios buvo varžybos.

O gražiausias jų akcentas buvo tas, kad „Kurėno” vyrai, matyt, dar neatvėsę po prieš savaitę vykusios šiukšlių rinkimo akcijos, pasibaigus varžyboms apsižvalgė ir niekieno neraginti surinko visas kaži kada aplink išmėtytas šiukšles. Penkis maišus prikrovė ir išvežė. Gerai pasėta sėkla, sakoma, gerai dygsta. Labai gražu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vyrams su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.