NBA čempionatas: sezonas baigėsi ir L.Kleizai

NBA čempionate kovas tęsia jau tik du „lietuviški” klubai – Klivlendo „Cavaliers” su Žydrūnu Ilgausku ir „Golden State Warriors” su Šarūnu Jasikevičiumi

NBA sezonas baigėsi Denverio „Nuggets” ekipai su Linu Kleiza. Denverio komanda per penktąsias Vakarų konferencijos ketvirtfinalio rungtynes išvykoje 78:93 pralaimėjo San Antonijaus „Spurs”, kurie 4-1 laimėjo serijos iki 4 pergalių varžybas ir iškopė į konferencijos pusfinalį. Įpusėjus mačui „Nuggets” pirmavo 48:44, tačiau per antrąją susitikimo dalį pelnė vos 30 taškų.

„Nuggets” ekipa laimėjo tik pirmąsias (95:89) ketvirtfinalio serijos rungtynes išvykoje, o paskui patyrė 4 pralaimėjimus iš eilės.

Treneris galimybių nesuteikė

Per paskutinį mačą L.Kleiza svečiams pelnė tik 2 taškus. Per 8 su puse žaidimo minutės lietuvis pataikė 1 dvitaškį iš 2. Po 21 tašką Denverio komandai pelnė Carmelo Anthony (7 atkovoti kamuoliai) ir Allenas Iversonas (8 rezultatyvūs perdavimai), 12 – Steve’as Blake’as, 10 – Nene Hilario. Nugalėtojų ekipoje sėkmingiausiai žaidė 8 tritaškius iš 9 pataikęs Michaelas Finley (26 tšk.), Timas Duncanas (23 tšk. ir 12 atkovoti kamuoliai) bei Tony Parkeris (16 tšk. ir 10 rezultatyvių perdavimų).

Šis sezonas 22 metų 203 cm ūgio L.Kleizai buvo labai sėkmingas. Lietuvis vienu metu buvo tapęs vienu komandos lyderių, o kovo 15-ąją pagerino savo rezultatyvumo NBA lygoje rekordą – per mačą su Los Andželo „Lakers” pelnė net 29 taškus. Per tas rungtynes lietuvis žaidė net 39 min. Per debiutinį sezoną elitinėje pasaulio lygoje L.Kleiza vidutiniškai pelnė po 3,5 taško, o šį sezoną jau po 7,6 taško.

Po sėkmingo žaidimo reguliariojo sezono pabaigoje tikėtasi, kad lietuvis gaus daugiau žaisti per atkrintamąsias varžybas, tačiau nutiko priešingai. „Nuggets” vyriausiasis treneris George’as Karlas nusprendė, kad lietuvis per lemiamus mačus negali būti labai naudingas. Dėl to po paskutinio pralaimėjimo „Spurs” ekipai treneris turėjo teisintis.

„Man patinka Linas, jis šį sezoną daug nuveikė. Tačiau manau, kad mums labiau reikėjo veterano, žinančio, kaip įveikti įtampą”, – aiškino G.Karlas.

NBA lygos Vakarų konferencijos pusfinalyje „Spurs” kovos su Fynikso „Suns” ekipa. „Suns” per penktąsias ketvirtfinalio rungtynes namie 119:100 įveikė „Lakers” ir taip pat laimėjo seriją 4-1.

Geriausias krepšinis

Rytų konferencijoje Vašingtono „Wizards” iš tolesnės kovos eliminavusio Klivlendo „Cavaliers” vidurio puolėjas Žydrūnas Ilgauskas taip pat gali pasigirti įspūdingu žaidimu šį sezoną. Prieš metus per atkrintamąsias varžybas lietuvis pelnė vidutiniškai po 9,8 taško. Šiemet šis rodiklis šoktelėjo net iki 19 taškų. Be to, po krepšiais Ž.Ilgauskas sugriebė po 11 kamuolių.

„Per šią varžybų seriją gerai pasirodžiau. Komandos draugai perduodavo man kamuolį, kai būdavau laisvas”, – tvirtino „Cavaliers” lietuvis. Jis pataikė 19 iš pastarųjų 29 metimų.

„Mano karjeroje buvo pakilimų ir nuosmukių. Per 2 ar 3 paskutines reguliariojo sezono savaites žaidžiau geriausią krepšinį šį sezoną. Jėgų liko ir atkrintamosioms varžyboms”, – sakė Ž.Ilgauskas.

Per paskutinį serijos su „Wizards” mačą lietuvis buvo labai arti itin reto laimėjimo – 20 taškų ir 20 atkovotų kamuolių. Aukštaūgis pelnė 20 taškų ir atkovojo 19 kamuolių, iš jų 16 – ginantis. Ilgauskas pagerino „Cavaliers” rekordą, anksčiau priklausiusį Bradui Daugherty, kuris 1993 metų gegužės 9 dieną pelnė 20 taškų bei po krepšiais sugriebė 17 kamuolių.

Ž.Ilgauskas pagerėjusį žaidimą aiškina tuo, kad varžovai itin daug dėmesio skiria „Cavaliers” lyderiams – LeBronui Jamesui ir Larry Hughesui. „Aikštėje dažnai lieku laisvas, kai po derinuko „du su dviem” varžovas nuskuba dengti LeBrono ar Larry. Tuomet galiu mesti laisvas”, – džiaugėsi aukštaūgis.

Nenori, kad žaistų rinktinėje

Tuo tarpu D.Songaila sulaukė signalų, kad jo komandos vadovai nenorėtų jo išleisti į Lietuvos rinktinę. „Wizards” treneris Eddie Jordanas pareiškė nenorįs, kad lietuvis vasarą vyktų į Europos čempionatą. „Man Europos čempionatas – didžiausias susirūpinimas, ypač po to, ką jis patyrė praėjusią vasarą, – JAV žiniasklaidai sakė „Wizards” strategas. – Tačiau neketinu kliudyti jam atstovauti savo šaliai.”

D.Songaila dėl pernai per pasaulio čempionatą patirtos nugaros traumos praleido pirmas 45 šio NBA reguliariojo sezono rungtynes. Vis dėlto lietuvis pareiškė, kad neatsuks nugaros nacionalinei ekipai. Lietuvis teigė, kad tai jam padės geriau pasirengti kitam NBA sezonui. „Manau, man būtų gerai palaikyti formą ir pažaisti krepšinį”, – kalbėjo krepšininkas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.