Kaip „ištempti“ vestuvinį žiedą?

Aukso žiedas gali kelti rūpestį, jeigu jis per didelis ar per mažas. Dažnuose namuose ilgai dūla nutrūkę, nulūžę juvelyriniai dirbiniai, nes tokie nešioti nebetinka. Tikriausiai norėtumėte, kad jie dar tarnautų?

Kartais nerizikuojama pirkti dovanų visų tautų dainose apdainuojamą aukso žiedelį baiminantis, kad netiks dydis. Tačiau yra išeitis: auksinius žiedus juvelyrai gali ir padidinti, ir sumažinti.

Yra ir kitų rūpesčių, kurių kelia aukso papuošalai. Pavyzdžiui, nutrūko auksinė grandinėlė ar auksinio laikrodžio apyrankė, iš dviejų auksinių auskarų liko tik vienas, nes kitas pamestas, mėtosi nenaudojama sena ir aplūžusi dar prosenelės laikų sidabrinė segė. Kartais nežinoma, kur dėti senų metų vyriškus auksinius papuošalus – rankogalių sąsagas, kaklaraiščių seges, kurių šiandien niekas nenori nešioti. Būna, kad sulūžta, nutrūksta ir šiandienių vyrų pamėgti auskarai, pakabučiai, grandinėlės, apyrankės.

Visus šiuos rūpesčius padės įveikti juvelyrai, teikiantys paslaugas ne vienoje dirbtuvėje.

Klaipėdiečiams įprastoje auksakalių vietoje Kūlių Vartų gatvėje 3 dirbanti juvelyrė Regina Perminienė sakė, kad įmanoma viską padaryti. Nuo darbo sudėtingumo priklauso kaina ir užsakymo atlikimo trukmė.

Padidinti ar sumažinti paprastą klasikinį vestuvinį žiedą kainuoja 10 litų, ir užsakymas gali būti atliktas iš karto, kol klientas fojė paskaitys laikraštį.

Tik jeigu reikia padidinti gerokai, gali užtrukti ilgiau ir kainuoti daugiau.

Į klausimą, ar galima pagaminti kitą tokį pat auskarą, jeigu vienas yra pamestas, juvelyrė tikino, kad tikrai galima. Tačiau toks užsakymas beveik visada kainuos brangiau, negu pagaminti naują auskarų porą. Be to, šiuo metu juvelyrai turi labai daug užsakymų. Konkrečiai juvelyrė R.Perminiemė dabar užsakytą naują gaminį atliks tik rugpjūčio mėnesį – tiek yra užsakymų.

Dar labiau reikia pagalvoti, ar verta taisyti lengvus, vadinamuosius pūstus tuščiavidurius aukso gaminius, atvežtus iš užsienio. Juos sutaisyti yra keblu, o patvarumu jie vis tiek nepasižymės.

„Sutaisyti mes galime viską, tačiau ne viskam galime duoti garantiją. Šiaip mes paslaugas teikiame su garantija”, – užtikrino juvelyrė R. Perminienė ir dar kartą priminė, kad „išpūstiems” užsienietiškiems juvelyriniams gaminiams, kurie yra itin lengvi, garantijos niekas neduoda.

Ką daryti, jei nutrūko tokia lengvutė auksinė grandinėlė ar apyrankė?

Juvelyrai pataria tokį dirbinį išlydyti ir, jeigu išeina, daryti kitą papuošalą. Jeigu tauriojo metalo bus per mažai, teks pirkti papildomų gramų aukso ir pridėti. Tačiau juvelyrų dirbtuvės auksu neprekiauja, tik jį apdirba. Nusipirkti aukso žmonės paprastai eina į lombardą.

Į klausimą, ar auksas dar neišėjo iš mados, juvelyrė atsakė, kad taip dar niekada nėra buvę. Ir neteisingos esančios kalbos, kad auksas dabar „nebe tas”.

„Tai žmonėms atrodo „nebe tas”, o iš tiesų taurusis metalas lieka tas pats. Skiriasi tik pats darbas, aukso apdirbimo būdas, technologija”, – pastebėjo juvelyrė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Kaip „ištempti“ vestuvinį žiedą?"

  1. Lukrecija

    Manau, kad gero juvelyro paslaugos padės sutvarkyt net ir smulkiausius dirbinius. Ištemps įvairaus metalo žiedus ar grandinėles. Man juvelyras net sutvarkė pūsto sidabro apyrankę, kurią buvo pervažiavusi mašina 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.