Menininkai pažėrė geltonų minčių

„Klaipėdos galerijoje” iki gegužės 17-osios pristatoma čia gimusio itin pavasariško projekto „Geltonos mintys” paroda.

Projekte dalyvavo dailininkai Gražina Oškinytė-Eimanavičienė, Arūnas Mėčius, Virginija Giniotytė, Dalia Kirkutienė, Angelė Banytė, Danas Andriulionis, Kęstutis Balčikonis, Rytas Jurgelis, profesionalų erdvėje debiutavo Vitalija Petraitytė.

Kaip visada gausiai susirinkę į parodos atidarymą galerijos draugai susidūrė su netikėtu reiškiniu – pristatymo kalbos nebuvo. Vyko pokalbis – darbų autoriai įgarsino savo geltonas mintis, o parodos svečiai kalbėjo apie įspūdžius. Diskusijos finale – geltona spalva „išteisinta”. „Nieko neišmano tie, kurie geltoną vadina pykčio, išsiskyrimo ar net šizofrenijos spalva, – karštai kalbėjo K.Balčikonis. – Man geltona – stichija. Tai ir matote mano darbuose.”

Šilumą, šviesą, gražius jausmus, prabangą geltonoje spalvoje įžvelgė ir kiti autoriai: linksmi geltoni R.Jurgelio žmonės ir pau-kščiai, eiliuoti laiškai A.Mėčiaus drobėje, alsi vasara V.Petraitytės paveiksluose, šilti kelionės į šaltą šalį įspūdžiai D.Andriulionio potėpiuose, drąsūs, akinantys geltonos spalvos blyksniai erdviniame V.Giniotytės kūrinyje ir mistinis geltonas virpėjimas G.Oškinytės grafikoje…

„Šis projektas įdomus tuo, kad jame dalyvauja vien Klaipėdos dailininkai”, – pabrėžė projekto iniciatorė ir galerijos direktorė Violeta Jusionienė. Ji džiaugėsi, kad projektas pavyko, nes pa-roda tikrai turtinga išskirtiniais, naujais darbais. Autoriai skirtingi, atstovauja skirtingoms dailės rūšims – yra ir grafikų, ir tapytojų, ir taikomųjų menų atstovų. Jų darbų siužetai bei atlikimo technika labai skiriasi, tačiau geltonas koloritas suteikia ekspozicijai vientisumo įspūdį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.