Latvių menininkių duetas – apie gėdą

Klaipėdos dailės parodų rūmuose (Aukštoji g. 3) šiandien 18 val. atidaroma dviejų latvių menininkių tapybos paroda „SHAME” / „GĖDA”.

Dvi jaunos menininkės iš Rygos – Elena Griščenko ir Eva Veverė – parodoje „Shame” atstovauja šiuolaikinei Latvijos tapybai. Abi 26 metų menininkės yra baigusios Latvijos meno akademiją, gyvena Rygoje. E.Griščenko dirba instaliacijos, fotografijos bei tapybos srityje, nuolat dalyvauja Latvijoje ir užsienyje organizuojamuose simpoziumuose bei kūrybinėse dirbtuvėse. E.Veverė savo kūrybai dažniausiai pasitelkia grafikos ar instaliacijos žanrus, o pastaruoju metu tapo akrilu ant drobės. Jos kūriniai keliauja po grupines parodas Europoje, o ir pati autorė nuolat tiria naujus geografinius ir kultūrinius horizontus.

Projektui „Gėda” Elena ir Eva paruošė po 12 tapybos darbų, kuriuose interpretuoja savo patirtį ir asociacijas apie visuomenėje įsišaknijusį gėdos jausmą, patiriamą nuo pat Adomo ir Ievos išvarymo iš Rojaus. Parodoje žiūrovai galės išvysti meditatyvias tabybos abstrakcijas, inspiruotas idėjos apie dorovingą žmogaus prigimtį, kurią dažnai užtemdo ar net sužlugdo gėda.

Kiekvienas jaunųjų Latvijos menininkių parodoje eksponuojamas darbas buvo inspiruotas vienaip ar kitaip su gėda susijusių asociacijų, pradedant seksualiniu nuolankumu, baigiant privačia ir vieša gėda. Apžiūrėdamas šiuos darbus žiūrovas pats galės užbaigti Elenos ir Evos meninius pamąstymus apie žmonijai būdingą stebinčiojo ir stebimojo būseną, moralinio tyrumo idėją.

Latvių tapybos paroda uostamiestyje viešės iki birželio 3 dienos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.