Kuršių marios jau atgyja

Laiku apgailestavome, kad dingo šiltos pavasario dienos. Nepalankus oras žvejybai buvo praėjusį savaitgalį.

Žvarbus šiaurys net į kailinius varė, kur ten iškęsi prie vandens. Todėl – jokių gerų žinių neturime iš žvejybos rajonų. Tiesa, bandymų būta vilioti lydekas, karšius. Veltui gaišta: niekas nekibo!

Į jūrą išplaukti irgi nebuvo galima: vėjas kėlė dideles bangas. Žodžiu, ne žvejybos dienos.

Nuolatinius meškeriotojus anos savaitės vidury pradžiugino Smiltynės pakrantė. Pasisekė mūsų pažįstamam Valiui. Jis kaip visada žvejojo šalia Senosios perkėlos. Su raudės porcija užmetinėjo dvi dugnines. Neintensyviai, bet kibo nedidelės plekšnės. Bet netikėtai situacija pasikeitė. Žvejys stengdavosi užmesti kuo toliau, nes ten gylis padoresnis. Atsitiko taip, kad nevykusiai mesdamas, pasidarė solidžią „barzdą”, masalas nukrito du kartus nuo kranto. Atsisėdo Valius ant krantinės ir keiksnodamas narpliojo „barzdą”. Užtruko apie 15 minučių. Tada pradėjo sukti ritę. Kas čia per jaukas? Meškeriotojas pajuto pasipriešinimą. Ištraukė. Pasirodo, masalą prarijęs stambokas rubuilis. Viskas aišku: reikia žvejoti kuo arčiau kranto. Sprendimas buvo teisingas. Vyras dirbo spėriai, nes kiekvienas užmetimas nebuvo tuščias. Gerai kibo nemaži rubuiliai. Malonu buvo juos žvejoti, nes žuvis atakavo masalą agresyviai. Suvirpindavo dugninės viršūnėlę kaip reikiant.

– Per tris valandas, – pasakojo meškeriotojas, – gerokai pasipildė mano tinklelis. Namuose pasvėriau laimikį: net trys kilogramai.

Balandžio pabaigos šiltesnėmis dienomis jau matėsi valčių ir mariose Kiaulės Nugaros rajone. Ir ką gi: jose jau suaktyvėjo žuvys. Sezono pradžia nebloga: kibo raudės, ešeriukai, žinoma, buvo pūgžlių. Žvejai į krantą tušti negrįžo. Kaip sakoma: gera pradžia – pusė darbo. Reikia tikėtis, greitai pasirodys ir išalkęs karšis, o gegužės pabaigoje „medžiosime” ir sterkus. Svarbu, kad kuo greičiau įšiltų vanduo.

Nesėdėjo namuose ir Danės mėgėjai. Aną savaitę jie gaudė raudes ir ešeriukus. Tiesa, žuvis buvo smulkmė, stambesnės dar slapstėsi gilesnėse vietose. Bet ir jos ateis pasigardžiuoti sliekais, musėmis, lervomis, kukurūzais. Reikia kantrybės!

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Kuršių marios jau atgyja"

  1. DAINIUS

    vejus rasot. 7,5 kg lydeka vakar pagavau prie pat kranto.kokios dar gilesnes vietos 🙄

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.