Rusai nepirks „Kalev“ saldainių

Pagrindinio Estijos saldumynų gamintojo „Kalev” produkcijos platintojas Rusijoje nutraukė sutartį su šia Estijos įmone.

Apie tai pranešęs „Kalev” savininkas Oliveris Krūda pabrėžė, jog šios sutarties nutraukimas rimtų nuostolių jo įmonei nepadarys, ir pasidžiaugė, jog „Kalev” nėra investavęs Rusijoje, o tik tiekė į šią šalį specialiai jai gamintą produkciją.

Produkcijos realizavimo Rusijoje pajamos siekė 3-4 mln. kronų per mėnesį ir sudarė 7-8 proc. visų „Kalev” pardavimo pajamų.

Didžioji į Rusiją eksportuojamos „Kalev” produkcijos dalis buvo realizuojama Sankt Peterburge ir Leningrado srityje.

„Rusijos geležinkeliai” neseniai nutraukė naftos tiekimą Estijai. Oficialiai pranešama, kad tiekimas nutrauktas dėl remonto darbų. Tačiau ekspertai neabejoja, kad toks sprendimas yra politinis.

Rusijos naftos eksportuotojai teigia, kad naftos tiekimas Estijai nutrauktas dėl cisternų trūkumo. Esą „Rusijos geležinkeliai” atsisakė išnuomoti cisternų ir liepė eksportuotojams naudoti savas, dėl to ir kilo jų trūkumas.

Didžiosios Britanijos naujienų agentūra „Reuters” skelbia, kad Rusijoje nebuvo patvirtintas naftos transportavimo planas gegužę. Prekeiviai ieško kitų naftos tiekimo Europai kanalų.

Rusijos Federacijos federalinės veterinarijos ir fitosanitarijos tarnyba atidžiai tikrina iš Estijos importuojamas prekes, ypač maisto produktus. Keli Rusijos mažmeninės prekybos tinklai išvis nutraukė prekybą estiškomis prekėmis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.