Rusija atsisako estiškų saldainių, estai negauna rusiškos naftos

Estija susidūrė su pirmosiomis Rusijos ekonominės sankcijomis, kurias paskatino Estijos sprendimas iškelti iš Talino centro Bronzinį karį ir ekshumuoti 12 karių kūnus, praneša „NEWSru.com”.

Ketvirtadienį pranešta, kad Rusijos partneriai atsisakė didžiausios Estijos saldainių gamintojos „Kalev” produkcijos. Gamyklos savininkas Oliveris Krūda (Oliver Kruuda) elektroninei verslo dienraščio „Aripaev” versijai pareiškė, kad „kompanijai „Kalev” Rusijos rinka yra uždaryta”.

„Įvyko tai, kas buvo įvykę 1998 metais, kai Rusijos rinka taip pat užsidarė”, – sakė O. Krūda.

„Kalev” pardavimai Rusijoje siekia maždaug 260 tūkst. eurų per mėnesį.

„Aripaev” taip pat skelbia, kad Estijos turistinės firmos atsisako kelionių į Maskvą ir Sankt Peterburgą, nes baiminasi negalėsiančios užkrinti estų keleivių saugumo. Kol kas apie kokius nors incidentus nepranešama, išskyrus pranešimus apie nepaaiškinamą Estijos turistų sulaikymą Estijos ir Rusijos pasienyje.

Tuo tarpu „Rusijos geležinkeliai” neseniai nutraukė naftos tiekimą Estijai. Oficialiai pranešama, kad tiekimas nutrauktas dėl remonto darbų. Tačiau ekspertai neabejoja, kad toks sprendimas yra politinis.

Rusijos naftos eksportuotojai teigia, kad naftos tiekimas Estijai nutrauktas dėl cisternų trūkumo. Esą „Rusijos geležinkeliai” atsisakė išnuomoti cisternų ir liepė eksportuotojams naudoti savas, dėl to ir kilo jų trūkumas.

Didžiosios Britanijos naujienų agentūra „Reuters” skelbia, kad Rusijoje nebuvo patvirtintas naftos transportavimo planas gegužei. Prekeiviai ieško kitų naftos tiekimo Europai kanalų. Teigiama, kad Estiją gegužę nepasieks maždaug 900 tūkst. tonų naftos ir naftos produktų.

Be to, Rusijos Federacijos federalinės veterinarijos ir fitosanitarijos tarnyba atidžiai tikrina iš Estijos importuojamas prekes, ypač maisto produktus. Keli Rusijos mažmeninės prekybos tinklai išvis nutraukė prekybą estiškomis prekėmis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.