Žirinovskis smerkia Estijos diplomatų persekiojimą

Rusijos Valstybės Dūmos pirmininko pavaduotojas Vladimiras Žirinovskis mano, kad jaunimo organizacijų, apsupusių Estijos ambasadą Maskvoje, veiksmai yra viešųjų ryšių akcija, kuri tik pakerta šalies autoritetą.

Kraštutinės nacionalistinės Rusijos liberalų demokratų partijos (RLDP) lyderio nuomone, diplomatų neliečiamybė išlieka net vykstant karui, nes „įstatymas aukščiau už moralę”.

„Negalima blokuoti ambasados nė vienos šalių, net jeigu su šia šalimi būtų pradėtas karas”, – pažymėjo V.Žirinovskis.

Jis pridūrė, jog „jeigu net Estija okupuotų Rusijos Pskovo sritį, vis viena mes neturėtume teisės imtis kokių nors veiksmų prieš diplomatus iš Estijos ambasados pastato”.

RLDP lyderio nuomone, visiškai teisūs tie, kurie, remdamiesi Vienos konvencija, numatančia ambasados teritorijos neliečiamybę, sako, kad neleistini kai kurių jaunimo organizacijų, dieną ir naktį piketuojančių Estijos ambasadą, veiksmai.

V.Žirinovskio nuomone, šiuo ažiotažu, kuris buvo sukeltas dėl paminklo Bronziniam kariui nugriovimo Taline, siekiama pirmiausia atkreipti dėmesį į naują politinę jėgą – kai kurias jaunimo organizacijas.

„Reikia išreklamuoti šias jaunimo organizacijas – „Mūsiškius, „Jaunąją gvardiją”, „Vietinius” , ir jos reklamuojamos, kaip tai visada daroma, remiantis neigiamais pavyzdžiais, šiuo atveju panaudojant įvykį Estijoje”, – sakė V.Žirinovskis.

Tikslas, jo nuomone, – parodyti, kokie jie „karšti patriotai, atsirado, girdi, naujų Aleksandrų Morozovų, Olegų Koševojų, Zojų Kosmodemjanskajų”. Tačiau iš tikrųjų išėjo atvirkščiai – pakertamas šalies autoritetas, – pareiškė RLDP lyderis.

V.Žirinovskis įsitikinęs, kad Estija turėjo teisę priimti sprendimą perkelti į kitą vietą paminklą Kariui-išvaduotojui, nes kiekviena šalis pati pasirenka, kokie paminklai ir kurioje vietoje turi ar neturi stovėti.

„Moraliniu požiūriu, mums tai nemalonu, bet įstatymas aukščiau už moralę”, – pažymėjo RLDP lyderis.

Jis pasiūlė žvelgti į situaciją plačiau – „turima omenyje ne panaikinti paminklą mūsų kareiviams, ši šalis pašalina sovietų režimo, kuris buvo jai priešiškas, simbolius”.

RLDP lyderis mano, kad Talino pavyzdžiu netrukus paseks ir lenkai, ką jie jau pareiškia, ir latviai, ir lietuviai, ir apskritai visa Rytų Europa. Ukraina ir Gruzija taip pat eis tokiu pačiu keliu.

„Dar kartą noriu pasakyti: tai nėra paminklų žuvusiems kareiviams išniekinimas”, – mano V.Žirinovskis.

Jis paragino ramiai žiūrėti į tokius gretimų valstybių sprendimus, nes jos veikia pagal savo įstatymus ir savo moralę, „juridiniu požiūriu, mes negalėsime to sustabdyti”.

Diplomatų ir politikų klaida pavadino V.Žirinovskis dabartinius Rusijos valdžios veiksmus.

„Jie turėjo ramiai, diplomatų ir politikų lygiu susitarti perkelti paminklą į kitą vietą, ir tai turėjo būti bendras ir apgalvotas sprendimas”, – sakė RLDP lyderis.

Maždaug prieš pusę metų agresyviomis populistinėmis pastabomis garsėjantis V.Žirinovskis ragino Dūmoje nutraukti diplomatinius santykius su Estija ir paskelbti jai blokadą už tai, kad ji išdrįso savo nuožiūra išspręsti klausimą dėl paminklo perkėlimo.

„Tegu nepamiršta: tai mes juos išlaisvinome iš interventų fašistų”, – įsijausminęs pareiškė tada Rusijos politikas, dabar jau linkęs labiau apgalvotai kalbėti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Žirinovskis smerkia Estijos diplomatų persekiojimą"

  1. robertas

    Ponas Zirinovskis idomus politikas, visada issiskiria is pilkos mases. Man patiktu, jeigu siuo atveju Zirinovskio ir Kremliaus zaidimo taisykles uzsienio politikoje sutaptu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.