Krepšinis: finalo spektaklis prasideda šiandien

Kauno „Žalgirio” ir Vilniaus „Lietuvos ryto” ekipos šiemet pasidalijo po vieną titulą – kauniečiai iškovojo Lietuvos krepšinio federacijos taurę, o sostinės ekipa įrodė savo pranašumą per Baltijos krepšinio lygos (SEB BBL) varžybas. Šiandien abi komandos pradės kovą dėl paskutinio titulo – Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionų vardų.

Keturioliktasis LKL sezonas – finišo tiesiojoje. Šiandien Kaune prasideda LKL finalo serija iki 4 pergalių. Per ją jau devintus metus iš eilės kovos Kauno „Žalgirio” ir Vilniaus „Lietuvos ryto” komandos. Čempionų titulą ginantys vilniečiai po pergalės SEB BBL čempionate turi ambicijų įrodyti, kad antroje sezono dalyje jie yra stipresni. „Žalgirio” krepšininkai po metų pertraukos sieks susigrąžinti prarastus Lietuvos čempionų vardus ir savo nuolatiniams varžovams revanšuotis už nesėkmę per SEB BBL pirmenybes.

Parengė staigmenų

Abu finalininkai vakar rytą nesitreniravo. „Rengiamės pagal planą ir žadame laimėti LKL pirmenybes. Antradienį sunkiai treniravomės ir rytą, ir vakare, todėl vakar rytą žaidėjai ilsėjosi, o vakare rengėme taktines pratybas. Toks mūsų treniruočių ciklas, dirbame pagal susikurtą sistemą ir jos nekeičiame”, – sakė „Žalgirio” vyriausiasis treneris Rimantas Grigas.

Tuo tarpu vilniečiai vakar dieną apsilankė Prezidentūroje. Ten jie buvo apdovanoti už ULEB taurės turnyre užimtą antrąją vietą.

Abi komandos viena kitą puikiai pažįsta, bet vis dėlto tikisi varžovus dar kuo nors nustebinti. „Bandysime sukurti kokių nors netikėtumų varžovams, o svarbiausias uždavinys bus apsiginti ir sustabdyti vilniečių ekipos lyderius. Norint laimėti reikės gerai žaisti tiek puolant varžovų krepšį, tiek ginantis nuo jų atakų”, – vakar kalbėjo „Žalgirio” strategas.

Dar labiau gynybą akcentavo kauniečių snaiperis brazilas Marchelo Machado. „Laimės ta komanda, kuri geriau ginsis”, – neabejojo brazilas.

„Žalgirio” vyriausiasis treneris prisipažino, kad keli komandos krepšininkai kenčia dėl nedidelių traumų, bet jų įvardyti nenorėjo. Pasak R.Grigo, tik prieš pat rungtynes bus aišku, kas iš traumuotų žaidėjų galės šiandien padėti kauniečiams, o kas – ne.

Laimi išvykoje, pralaimi namie

„Lietuvos rytas” sieks apginti gana lengvai pernai iškovotą LKL čempionų titulą. Prieš metus finalo varžybų serija baigėsi sausa vilniečių pergale – 4:0.

„Šį sezoną mums tai jau ketvirtasis finalas, per jį taip pat stengsimės nugalėti, – vakar žadėjo „Lietuvos ryto” vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius. – Po SEB BBL finalo komandos yra skirtingų nuotaikų, bet dabar viskas prasideda iš naujo. Daug lems tai, kaip komandoms pavyks atgauti jėgas po kiekvienų rungtynių.”

Treneriui vakar labiausiai kėlė nerimą kelių žaidėjų traumos. Jau kurį laiką negali treniruotis Mindaugas Lukauskis, traumas yra patyrę pagrindinis įžaidėjas Robertas Štelmaheris ir Eurelijus Žukauskas. Aišku, kad M.Lukauskis savo komandai šiandien padėti tikrai negalės. „Dar skauda per antras LKL ketvirtfinalio rungtynes su „Sakalais” įtrūkusį dešinės blauzdos raumenį, – sakė krepšininkas. – Tikiuosi, kad galėsiu žaisti per antrąsias serijos rungtynes Vilniuje.”

Abi finalo dalyvės turi po 6 legionierius, o į LKL mačus galima registruoti tik 5 užsieniečius. Tačiau nė vienos ekipos treneriai vakar nenorėjo atskleisti kortų ir nesakė, kuris legionierius nebus registruojamas šios dienos rungtynėms.

Finalo serijoje savo aikštės pranašumą turi kauniečiai, laimėję LKL reguliariojo sezono varžybas. Jei finalo serija užtruktų maksimaliai, 7-osios – lemiamos – serijos rungtynės būtų žaidžiamos Kaune. Dėl aikštės pranašumo abiejų klubų atstovų nuomonės išsiskyrė. Žalgiriečiai tvirtina, kad tai svarbus veiksnys, o vilniečiai jis toks neatrodo.

„Psichologiškai daug lengviau pirmas rungtynes žaisti namie, jausime didelę savo gerbėjų paramą, tai mums bus didelis pranašumas”, – tikino R.Grigas.

Su tuo nesutiko M.Lukauskis. „Šis sezonas parodė, kad aikštės pranašumas neturi jokios įtakos. Esame laimėję Kaune, o „Žalgiris” mus įveikė Vilniuje. Aikštės pranašumas neturės jokios įtakos serijos baigčiai”, – sakė krepšininkas.

„Sieksime laimėti pirmąsias serijos rungtynes Kaune. O tada viskas apsiverstų aukštyn kojomis. Savo aikštės pranašumą turėtume jau mes”, – vakar prieš vakarinę komandos treniruotę dėstė „Lietuvos ryto” puolėjas Matthew Nielsenas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.