Intensyvūs tikrinimai Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos apskrityse

Valstybinė darbo inspekcija informuoja apie gegužės – birželio mėnesiais vykdomą intensyvaus dviejų mėnesių trukmės inspektavimo akciją Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos apskričių įmonėse, siekiant veiksmingesnės nelaimingų atsitikimų darbe bei darbo įstatymų pažeidimų prevencijos.

Ši akcija paskelbta atsižvelgiant į tai, kad Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos apskričių įmonėse, įstaigose ir organizacijose įvyksta apie 70 procentai visų šalyje ištiriamų mirtinų nelaimingų atsitikimų darbe ir gaunama daugiau kaip 72 procentai visų piliečių skundų ir prašymų dėl darbuotojų saugos ir sveikatos bei darbo teisės norminių aktų pažeidimų.

Užduoties vykdymo metu į Valstybinės darbo inspekcijos Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos apskričių skyrius numatyta komandiruoti kitų skyrių inspektorius.

Inspektavimai, konsultacijos, patarimai, seminarai ir kt. pirmiausiai bus susiję su tais rizikos veiksniais, kurie gali sukelti sprogimą ar gaisrą, apsinuodijimus, avarijas, žmonių griuvimą ar daiktų kritimą, taip pat su vykdomais pavojingais darbais (darbai aukštyje, tranšėjose ir iškasose, įvairios paskirties šuliniuose, krova, darbas su medienos ir metalo staklėmis, potencialiai pavojingais įrenginiais, savaeigiais darbo įrenginiais ir kt.).

Nustačius, kad darbai kelia pavojų darbuotojų saugai, sveikatai ir gyvybei, Valstybinės darbo inspekcijos inspektoriai teisės aktų nustatyta tvarka duos nurodymus juos nedelsiant stabdyti. Lietuvos Respublikos vyriausiasis valstybinis darbo inspektorius M. Pluktas ypač pabrėžia, kad inspektoriams rekomenduota kur kas reikliau taikyti kitas adekvačias priemones, konkrečiai nurodytais atvejais pradėti administracinės teisenos procedūras.

Informacija apie būsimuosius tikrinimus iš anksto išsiųsta Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos apskričių įmonėms, raginant vadovus dar sykį įvertinti pavojus darbo vietose ir imtis veiksmų saugant darbuotojų sveikatą ir gyvybę.

Valstybinė darbo inspekcija kartu kviečia šioje akcijoje kuo plačiau dalyvauti ir visuomenę: tiek teritorinių skyrių inspektoriams, tiek pasitikėjimo telefonu Vilniuje 213 9750 pranešti apie nesaugias, pavojingas sveikatai ar gyvybei darbo vietas, nelegalų darbą, darbo ir poilsio laiko, kitus darbo santykius reglamentuojančių teisės aktų pažeidimus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.