Lietuvių menas „Šiaurės šviesoje”

Stokholme gegužės 5 dieną laive-galerijoje įvyks keturių lietuvių menininkų darbų parodos atidarymas.

Stokholmo centre jau 20 metų šalia Nacionalinio meno muziejaus prisišvartavusiame laive-galerijoje veikia kultūros klubas „Šiaurės šviesa” (Nordens ljus), kuriam priklauso 700 narių.

Kiekvieno mėnesio pirmąjį šeštadienį galerija atveria savo duris meno mylėtojams, pristatydama naujus švedų ir kitų šalių menininkus. Anksčiau jau buvo pristatytas Airijos ir Meksikos menas, o gegužės mėnesį galerijos erdves užpildys 4 menininkų iš Lietuvos – Mikalojaus Povilo Vilučio, Arūnės Tornau, Neringos Žukauskaitės ir Ritos Stašauskaitės – kūryba.

Kartu pristatomas ir „mėnesio kūrinys”, kuriuo gegužės mėnesį taps garsiojo serigrafijos technikos meistro M.P.Vilučio darbas. Jo grafika, turtinga spalvų ir simbolių, kuriama koliažo principu.

Didžiojoje galerijos salėje neformaliu stiliumi bus pristatyti menininkės A.Tornau koliažai ant popieriaus ir ant audinio skiaučių.

Pristatomi grafikės N.Žukauskaitės darbai, kuriuos menininkė daugiausia kuria grafikos srityje, kartais susipinančioje su tapybos išraiškomis. Spausdama medžio raižinius ant drobės, menininkė sukuria savitą spalvų, faktūrų ir tonų pasaulį, kuris dažnai peržengia grafikos ribas.

Mažojoje galerijos salėje lankytojai galės susipažinti su jaunos grafikės R.Stašauskaitės kūryba. Ji eksponuos grynosios grafikos darbus, kuriuos, panašiai kaip ir P.Vilutis, kuria koliažo principu.

Laivo-galerijos viršutiniame aukšte įsikūrusio restorano „Haro krog” virėjai parodos išvakarėse pagamins ir į savo meniu įtrauks lietuviškus patiekalus.

Parodą rengia kultūros klubas „Nordens Ljus” ir Lietuvos ambasada Stokholme, renginį parėmė Lietuvos kultūros ministerija.

Paroda Stokholme vyks iki gegužės 30 dienos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.