Įtakingiausiais lietuviai laiko verslininkus

Beveik 40 proc. apklaustų Lietuvos gyventojų įtakingiausia šalies institucija laiko verslininkus.
Tai rodo savaitraščio „Veidas” užsakymu skambučių centro „Fonitel” balandžio 26-28 dienomis atlikta penkių didžiųjų Lietuvos miestų gyventojų apklausa, kurioje dalyvavo 500 respondentų.

Tuo tarpu demokratiškai išrinktos politinės šalies vadovybės svarbą valstybės vystymuisi akcentuoja tik apie ketvirtadalį respondentų. Dešimtadalį respondentų mano šalį valdant organizuotus nusikalstamus susivienijimus, o kiek daugiau nei šeštadalis respondentų – buvusią sovietinę nomenklatūrą.

Žiniasklaida, miestelėnų nuomone, eina po oligarchų, politikų bei mafijos ir sovietų nomenklatūros. O teisminės valdžios įtaką regi tik šiek tiek daugiau nei vienas procentas respondentų.

Valstybės pasirinktą kryptį vertina beveik pusė apklaustųjų vertina neigiamai.

Į klausimą, kaip per pastarąjį dešimtmetį pasikeitė jų pačių vertybės, didžiųjų miestų gyventojai dažniausiai atsakė, kad pasikeitė tik dalis vertybių (apie 35 proc. respondentų) arba kad jos visiškai nepasikeitė (beveik 30 proc.). Materialinės vertybės svarbesnės tapo kiek daugiau nei 17 proc., dvasinės – daugiau nei 19 proc. respondentų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.