Aštuntasis tarptautinis universitetų teatrų festivalis „Kurti pasaulį ir save”

2007 m. gegužės 7–12 dienomis Vilniaus universiteto Centrinių rūmų Teatro salėje 18.00 val. prasideda aštuntasis tarptautinis universitetų teatrų forumas „Kurti pasaulį ir save”. Jo tema – jaunos asmenybės kultūrinis ugdymas pasitelkiant kitų tautų patirtį.
Universitetų teatrai visapusiškai ugdo jaunimą, lavina jo gebėjimus, plečia interesų ratą, suteikia žinių ir įgūdžių, padedančių ne tik geriau įsisavinti aukštojoje mokykloje suteikiamas žinias, bet ir sėkmingiau siekti profesinės karjeros. Kurdami teatro spektaklį jaunieji aktoriai ne tik kuria tam tikrą pasaulio modelį – tobulindamiesi, lavindamiesi, ugdydami savo asmenybę jie kuria ir save. Todėl svarbiausias šio forumo tikslas ir yra atskleisti teatro įtaką jaunos asmenybės formavimuisi. Bus surengta tarptautinė diskusija „Asmenybė universiteto teatre”.

Forumo metu taip pat vyks teatrinės laboratorijos, veiks jaunimo ypač mėgstami vakaro klubai, kur dalyviai galės pristatyti savo grupių veiklą, savo šalių kultūrą, pabendrauti, artimiau susipažinti.

Forume dalyvaus jaunimo trupės iš Italijos, Prancūzijos, Slovėnijos ir Lietuvos universitetų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.