Izraelio gynybos ministras ketina atsistatydinti

Izraelio gynybos ministras Amiras Peretzas (Amiras Perecas), kuris buvo smarkiai sukritikuotas dėl vyriausybės veiksmų per praėjusiais metais vykusį Libano karą, svarsto galimybę jau trečiadienį pasitraukti iš savo posto, pranešė Izraelio ir Armijos radijai.

Jie rėmėsi šaltiniais, artimais A.Peretzui, kurie sakė, kad gynybos ministras apie sprendimą atsistatydinti gali pranešti per „artimiausias valandas”.

Be A.Peretzo, vyriausybės paskirtos komisijos ataskaitoje apie 34 dienas trukusį konfliktą, buvo smarkiai sukritikuotas ministras pirmininkas Ehudas Olmertas ir tuometinis ginkluotųjų pajėgų vadas Danas Halutzas (Danas Halucas).

E.Olmertas kol kas atmeta atsistatydinimo galimybę. D.Halutzas iš savo posto pasitraukė anksčiau šiais metais.

Winogrado (Vinogrado) komisija savo ataskaitoje nurodė, kad premjero paskelbti tikslai stoti į karą, išlaisvinti du „Hezbollah” pagrobtus karius ir sutriuškinti partizaninę grupuotę buvo „pernelyg ambicingi ir neįmanomi pasiekti”.

Abiejų karių likimas vis dar nežinomas, o per karą nuo raketų antskrydžių žuvo 158 izraeliečiai, įskaitant 41 civilį. Libane aukų būta beveik 1 200, iš jų apie 900 – civiliai.

E.Olmertas aiškina, kad po šio konflikto Izraelis tapo saugesnis, nes „Hezbollah” buvo išvyta iš pasienio pozicijų, o Libano pietuose padidintos Jungtinių Tautų taikdarių pajėgos.

Ketvirtadienį Tel Avive ketinama surengti E.Olmerto ir jo vyriausybės atsistatydinimo reikalaujančių izraeliečių mitingą. Demonstraciją organizuoja buvęs generolas, kare kovęsi atsargos kariškiai ir per konfliktą žuvusių karių tėvai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.