Nepilnamečio namuose surengtas pogromas

Septyni jauni vyrukai per šventes nuniokojo be priežiūros palikto šešiolikmečio butą ir sumušė jį patį

Naktį į pirmadienį be suaugusiųjų priežiūros palikto šešiolikmečio panevėžiečio Armando G. bute dužo ir pro šešto aukšto langus lėkė įvairūs daiktai. Buvo sumuštas ir pats nepilnametis. Nukentėjusiojo kaimynai neslėpė negalintys apsikęsti tėvo pamesto, o motinos į sugyventinį iškeisto Armando ir jo bičiulių siautėjimo.

Pogromas įvyko 6-uoju numeriu pažymėtame Audėjų gatvės name, kurį panevėžiečiai vis dar vadina „Ekrano” gamyklos bendrabučiu. Šio namo gyventojai baisėdamiesi pasakojo, kad naktį į pirmadienį iš palėpės, kurioje gyvena šešiolikmetis Armandas, sklido didžiulis triukšmas, pro langus buvo mėtomi daiktai.

Žmonės teigė, kad ir atvykus policininkams triukšmas ilgai nesiliovė, pareigūnams mėginta priešintis. Per susirėmimą buvo panaudotos ašarinės dujos. Tačiau spėliojama, kas jas purškė: sulaikomieji ar policijos pareigūnai. Kaimynų teigimu, aštrus dujų kvapas buvo juntamas dar ilgai. Žmonės baiminosi, kad dujos nebūtų pakenkusios jų vaikams.

Tai, kad Armando bute buvę jaunuoliai mėgino priešintis policijai, kaimynams kelia įtarimų, jog ten buvo vartojami narkotikai. Pareigūnams mėginant įsiveržti į minėtą butą, vienas jame buvusių vyrukų atsistojo ant lango atbrailos ir ėmė gąsdinti, kad šoksiąs žemyn.

Kaip vėliau paaiškėjo, net trys pogromą sukėlę vyrukai gyvena Tulpių gatvėje. Kaimynai tvirtino girdėję, kad priešindamiesi policijai jie šaukė esantys „naujieji tulpiniai” ir gąsdino kerštu.

Pakalbinti Armando G. LŽ vakar nepavyko. Jo bendraamžių kaimynų teigimu, sumuštas vaikinukas kitą rytą išvyko į kaimą. Teigiama, kad jam sutrenkta galva, prakirsta lūpa, nuskeltas dantis. Pasak kaimynų, paauglys nukentėjo nuo septynių panevėžiečių, kurių vyriausiam – 24 metai. Trys iš Armando G. namuose siautėjusių jaunuolių – nepilnamečiai.

Esama dviejų versijų, kaip septyni jauni vyrai pateko į Armando G. butą. Pagal vieną jų – visi jaunuoliai yra Armando G. pažįstami, tad į paauglio namus atėjo jo pakviesti. Pagal antrą versiją, kurią pateikė viena namo gyventoja, vyrai į paauglio butą įsiveržė, sumušė jį, sulaužė spintą, sugadino muzikinį centrą ir kompiuterį, galiausiai pro langus ėmė mėtyti kėdes.

Tačiau ši versija kelia abejonių kai kuriems kitiems kaimynams. Jų teigimu, iš buto tą naktį sklidusi garsi muzika rodo, kad konflikto iš pradžių nebūta. Jis dėl nežinomų priežasčių įsiplieskė vėliau.

Įvykį tirianti Panevėžio policija jį komentuoti atsisakė. Iš pareigūnų pavyko sužinoti tik tai, kad sulaikyti jaunuoliai vakar rytą jau buvo paleisti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.