Premjeras žada šią savaitę apsispręsti, ar sieks socialdemokratų pirmininko posto

Premjeras Gediminas Kirkilas žada artimiausiomis dienomis apsispręsti, ar sieks valdančiosios Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininko posto gegužės 19 dieną vyksiančiame partijos suvažiavime.

„Dar nesu apsisprendęs. Bet tikiuosi artimiausiomis dienomis, tikriausiai jau šią savaitę, tai padaryti. Dar reikia truputį pagalvoti, pasvarstyti. Visuomenė tikrai sužinos apie mano apsisprendimą”, – interviu dienraščiui „Kauno diena” sakė G.Kirkilas.

„Kauno dienai” G.Kirkilas taip pat sakė nesiekiantis plėsti valdančiosios mažumos arba ją paversti dauguma, nors ir pripažįsta, kad dabartinėmis politinėmis sąlygomis nėra lengva dirbti su labai margu ir ne visada sukalbamu Seimu.

Paklaustas, ar jo vadovaujama mažumos Vyriausybė sugebės dirbti iki 2008 metų Seimo rinkimų, G.Kirkilas teigė, kad nors prognozės yra sudėtingas dalykas, į šios Vyriausybės darbą jis žvelgiantis pakankamai optimistiškai.

„Manau, kad, nepaisant visų buvusių sunkumų ir aštrių ginčų, judame į priekį. Maniau, kad maždaug po pusmečio nuo mažumos Vyriausybės darbo pradžios jai kils kokių nors sunkumų. Taip ir buvo. Mes teisingai pasielgėme, kad nesiblaškėme ir nuosekliai laikėmės bendradarbiavimo su konservatoriais. Žinoma, abiejose partijose yra įvairių nuomonių. Bet savivaldos rinkimų rezultatai parodė, kad žmonėms yra priimtinas socialdemokratų ir konservatorių bendradarbiavimas, nes būtent tos abi partijos surinko daugiausiai balsų. Vadinasi, rinkėjai teigiamai vertina partijų sugebėjimą susitarti”, – kalbėjo premjeras.

Jis pakartojo savo pažadą atsistatydinti, jeigu šių metų vėlyvą rudenį paskelbtoje korupcijos vertinimo ataskaitoje situacija nebus pagerėjusi, palyginti su praėjusiais metais.

„Manau, kad korupcijos vertinimui pernai ir užpernai neigiamos įtakos turėjo finansiškai neskaidri Darbo partijos veikla. Tikiuosi, kad šios partijos pasitraukimas iš Vyriausybės turės teigiamos įtakos vertinant korupcijos lygį. Nesakau, kad visos su korupcija susijusios problemos yra išspręstos, bet tikiu, kad situacija šioje srityje pagerės. Antra vertus, nesilaikau šių pareigų įsikibęs ir, jeigu reikės, jų atsisakysiu”, – sakė G.Kirkilas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.