Talinas prašo Vilniaus pagalbos, o lietuvių verslininkai skaičiuoja nuostolius

Taline praėjusią savaitę nuvilnijusi riaušių banga užkliudė ir Lietuvą – nukentėjo Estijoje dirbantys lietuvių verslininkai.

Pasak dienraščio „Lietuvos rytas”, naktį iš ketvirtadienio į penktadienį buvo išdaužytos bendrovei „Apranga” priklausančios parduotuvės „Emporio Armani” vitrinos, pavogta apie 20 proc. prekybos salėse buvusių drabužių.

„Aprangos” generalinio direktoriaus Rimanto Pervenecko žiniomis, patirti nuostoliai sudarys ne mažiau kaip 300 tūkst. litų. „Malonumas menkas, kai nusiaubiama parduotuvė, į kurią buvo investuota maždaug 1,5 milijono eurų”, – sakė verslininkas.

Parduotuvė šiuo metu jau veikia, tačiau prieš gegužės 9-ąją, kai, kaip spėjama, vėl gali kilti riaušės, vitrinos bus užkaltos.

Parduotuvė „Emporio Armani” yra apdrausta, nuostolius turėtų padengti draudimo bendrovė arba kompensuoti Estijos vyriausybė.

Per riaušes nukentėjo ir keturios bendrovei „Maxima LT” priklausančios parduotuvės, įsikūrusios Talino centre, Kohtla Jervės, Narva Jejesu ir Jejesu miestuose.

Riaušininkai išdaužė vitrinas, bet atskubėjus pareigūnams iš prekybos salių nieko pavogti nespėjo.

Nuo praėjusio penktadienio nakties tramdydami girtą ir įniršusią riaušininkų minią Estijos specialieji daliniai patyrė nuostolių. Nukentėjo nemažai pareigūnų, buvo sulaužyta daugybė plastikinių skydų, kitos ekipuotės.

Papildyti turėtas atsargas liko labai mažai laiko, todėl, „Lietuvos ryto” žiniomis, estai savaitgalį kreipėsi pagalbos ir į kolegas Lietuvoje: paprašyta skydų, šalmų ir kitų specialiųjų priemonių.

Estijos prašymas Lietuvoje buvo išgirstas.

Estijos valdžiai ketinant pradėti Talino centre stovinčio Bronzinio kareivio paminklo demontavimą ir šalia palaidotų karių perlaidojimą, ketvirtadienį vakare sostinėje kilo didelės riaušės ir susirėmimai su policija.

Dėl Estijos valdžios sprendimo Rusijos Valstybės Dūma pritarė siūlymui imtis politinių ir ekonominių priemonių prieš Estiją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.