Jubiliejinis penktasis „Baltic fighters“ turnyras

Sekmadienį vykęs jubiliejinis penktasis kovų turnyras „Baltic fighters” išsiskyrė tuo, kad ringe pirštines surėmė dailiosios lyties atstovės, o vieną kovą, trukusią mažiau nei 10 sekundžių, nokautuotas klaipėdiečio varžovas akis pramerkė medikams padėjus.

Iš viso „Pramogų banke” įrengtame ringe susitiko 14 kovotojų iš Liepojos, Rygos (Latvija), Mažeikių, Kėdainių ir Klaipėdos.

Kovos vyko pagal įvairias taisykles.

Įspūdingai į ringą grįžo dvejus metus Anglijoje traškučių fabrike dirbęs pasaulio kikbokso čempionas Piotras Ivankovas. 25 metų klaipėdietis iš karto galingais kojų ir rankų smūgiais užpuolė mažeikiškį Orestą Brazdeikį. Vos prasidėjus kovai daugkartinis realių kovų nugalėtojas O.Brazdeikis jau be sąmonės gulėjo ant grindų.

Teisėjas ir treneriai bandė gaivinti kovotoją, tačiau jis nereagavo. Tik medikams įsikišus mažeikiškis sugebėjo pakilti nuo ringo grindų. Gerokai apsvaigęs mažeikiškis nesuprato, kas aplink darosi, vaikščiojo po ringą lyg apgirtęs ir dar sugniaužęs kumščius ruošėsi kovoti.

„Tokios greitos pergalės nesitikėjau, nors ir labai ruošiausi šiam turnyrui. Džiugu gimtajame mieste į ringą sugrįžti su įspūdinga kova”, – džiaugėsi P.Ivankovas.

Ne ką mažiau susirinkusiųjų ovacijų sukėlė klaipėdietės Lanos Anochinos ir rygietės Irinos Gulovos dvikova. Abi merginos viena kitą tiek kojomis, tiek rankomis smūgiavo ne ką silpniau nei vyrai. Tačiau nei viena, nei kita nesugebėjo įveikti gynybinių užtvarų – lygiosios.

Specialiai iš Vokietijos į jubiliejinį turnyrą grįžo klaipėdiečiai Remigijus Žiaušys ir Sergejus Razvadovskis. Jie Vokietijoje perteikia savo įgūdžius ir treniruojasi kartu su pasaulio bei Europos bokso čempionais.

R.Žiaušys antrajame raunde galingu smūgių į pilvą pasiuntė į nokdauną latvį Romaną Skibą, o S.Razvadovskis ketvirtajame raunde privertė pasiduoti Europos jaunių bokso prizininką kėdainietį Nerijų Valiuką.

Įspūdingai kovojęs kitas mūsų sportininkas Kirilas Pšonko trečiajame raunde įveikė praėjusių metų bokso čempioną Aleksandrą Maslovą iš Latvijos. Varžovo treneris, pamatęs, kad jo auklėtinį talžo be gailesčio, išmetė į ringą rankšluostį.

Dvikova tarp dviejų klaipėdiečių – „Galaktikos A” atstovų Tado Jonkaus ir Jevgenijaus Packevičiaus baigėsi lygiosiomis.

Paskutinė kova tarp prieš porą metų Japonijos ringe kovojusio klaipėdiečio Sergejaus Juškevičiaus ir rygiečio Andrejaus Kaješovo baigėsi taikiai.

Varžybų teisėjas ir vienas iš turnyro organizatorių Dmitrijus Baranovskis „Klaipėdai” pripažino, jog apmaudu, kad penktojo turnyro nepavyko surengti Lietuvos krikščioniškojo fondo aukštosios mokyklos (LCC) sporto salėje. „Kovas būtų galėję išvysti daugiau sporto aistruolių. Tačiau septyni sportininkai iš Ukrainos nespėjo gauti vizų, ir visi planai žlugo. Tikiuosi, kad šeštąjį turnyrą tai įgyvendinti jau pavyks. Taip pat turėtume išvysti ir sunkiasvorių dvikovą”, – žadėjo kovinio sporto specialistas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.