Valpurgijos naktis Estijoje praėjo be incidentų

Praėjusią naktį, kuri Estijoje vadinama Valpurgijos naktimi, didžiausiuose miestuose – Taline ir Tartu buvo ramu.

Nebuvo protestuotojų prieš vyriausybės veiksmus, susijusius su vadinamojo Bronzinio kario – paminklo sovietų kariams perkėlimu iš miesto centro į atokiau esančias Karių kapines.

Taip pat nebuvo, kaip anksčiau, masiškai švenčiama pasakų raganų naktis: policija pirmadienį uždraudė visus viešus susirinkimus iki gegužės 11 dienos.

Nors šalyje jau trečią dieną galioja „sausas įstatymas” ir iki gegužės 3 dienos uždrausta prekiauti net alumi, vakare ir naktį į policijos nuovadas vis dėlto buvo atvežti 45 neblaivūs asmenys, tarp jų septyni paaugliai, pranešė policijos prefektūros pareigūnai. Paaugliams teko eiti namo su iškviestais į policijos nuovadas tėvais.

Antrajame pagal dydį Estijos mieste Tartu, policijos duomenimis, sulaikyta vienuolika girtų žmonių ir 7 vairuotojai, kurie neblaivūs vairavo automobilius.

Draudimas rengti viešus susirinkimus Estijoje įvestas dėl masinių riaušių, kurios kilo, kai vyriausybė pradėjo rengtis raudonarmiečių kapo kasinėjimo darbams.

Šeštadienio naktį paminklas buvo išardytas ir pirmadienį pastatytas naujoje vietoje.

Antradienį apžiūrėti monumento atvažiuos Rusijos Valstybės Dūmos delegacija, kuriai vadovauja parlamento žemųjų rūmų veteranų reikalų komiteto pirmininkas Nikolajus Kovaliovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.