Niekas neskubėjo padėti sužalotam verslininkui

Užpuolikų sunkiai sužalotas verslininkas Žilvinas Grigaitis teigia, kad prieš patekdamas į ligoninę iškviestų medikų laukė beveik valandą

Naktį į šeštadienį vienoje judriausių Vilniaus senamiesčio gatvių užpulto ir žiauriai sumušto verslininko bei populiarios televizijos laidos „Švaros misija” vedėjo Žilvino Grigaičio laukia kelios sudėtingos operacijos.

Pagelbėjo užsienietis

Verslininkas, nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „Ajolas” generalinis direktorius bei prieš porą savaičių atidaryto prabangaus prekybos centro „Gedimino 9” vadovas Žilvinas Grigaitis buvo užpultas naktį, apie pirmą valandą.

Incidentas įvyko sostinės Vokiečių gatvėje, netoli Artimųjų Rytų patiekalų restorano „FinJan”. Po oficialaus renginio, per kurį Ž.Grigaitis, jo paties teigimu, išgėrė dvi taures baltojo vyno, grįžtančiam vyrui iki namų Vilniaus senamiestyje buvo likę maždaug 4 minutės kelio. Anot verslininko, pora užpuolikų smūgiavo jam būtent į galvą.

Sunkių sužalojimų patyręs vyras, ištiktas šoko, dar bandė eiti namų link, tačiau neįstengė. Jei ne svetimšalio praeivio pagalba, verslininkui ši istorija galėjo baigtis kur kas liūdniau. Kaip pasakojo Ž.Grigaitis, nepažįstamas vyriškis angliškai pasiteiravo, kas atsitiko, iškvietė policiją ir greitosios pagalbos tarnybą. „Esu jam labai dėkingas”, – sakė šiuo metu vienoje ligoninių sudėtingų operacijų laukiantis verslininkas. Anot jo, vienintelis daiktas, kuris buvo arba pamestas, arba pavogtas, tai – mobilusis telefonas.

Apklausė ligoninėje

Pasak nukentėjusiojo, policija atvyko tik maždaug po pusvalandžio, o greitosios pagalbos ekipažas – po valandos. Ž.Grigaičiui specialiųjų tarnybų pagalbos teko laukti atsirėmus į namo sieną tiesiog ant senamiesčio šaligatvio. Anot jo, anksčiau atvažiavę policininkai neskubėjo apklausti verslininko ir ieškoti nusikaltėlių, su pagalbą iškvietusiu užsieniečiu laukė valandą vėluojančių medikų. „Tiesiog žiūrėjo, kaip sėdžiu”, – nenoriai prisiminė verslininkas. Nukentėjusį Ž.Grigaitį policijos pareigūnai apklausė vakar ligoninėje.

Minėtą naktį atvykusi „greitoji” sužalotą vyrą dar vežiojo po keletą įstaigų, kad būtų atlikti tyrimai, kol jis, paties teigimu, atsidūrė gerose rankose. Ž.Grigaičio laukia sudėtingos galvos ir veido operacijos. Sužalojimų labai daug, didelė tikimybė, jog ir po gydymo verslininkas viena akimi nebematys.

Ilgo savaitgalio sekmadienį LŽ nepavyko gauti atsakingų policijos ir greitosios pagalbos atstovų komentarų dėl incidento. Telefonu atsiliepusi Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stoties pamainos vyresnioji, budinti gydytoja Nijolė Dmitrijevienė teigė nieko negirdėjusi apie įvykį. Ji sakė naktį į šeštadienį nedirbusi, o specialios kortelės, kuriose registruojamas iškvietimų laikas, esą jau išneštos saugoti į statistikos skyrių.

Sieja su verslu

„Dėl šio įvykio man kyla įvairių klausimų”, – sunkiai rinkdamas žodžius LŽ kalbėjo Ž.Grigaitis. Ne vienus metus Vilniaus senamiestyje gyvenantis verslininkas jautėsi saugus, iki šiol panašių incidentų jam neteko patirti.

Praėjusio šeštadienio įvykius pašnekovas linkęs sieti su verslo reikalais. Už buvusį sostinės savivaldybės pastatą, kuriame įsikūrė prekybos centras „Gedimino 9”, airių verslininkai paklojo 45,5 mln. litų. Dar 120 mln. litų jie vėliau išleido namo rekonstrukcijai. Anksčiau buvo skelbta, kad ir prieš naujojo centro „Gedimino 9” atidarymą Ž.Grigaitis buvo patekęs į nemalonų konfliktą, kuris baigėsi sveikatos sutrikdymu, bet tuomet medikų pagalbos neprireikė.

Komentuodamas incidentą verslininkas jau tada jį siejo su įgyvendinamu verslo projektu. Paklaustas, ar mato ką nors bendra tarp pastarųjų dienų įvykių, Ž.Grigaitis LŽ patvirtino įžvelgiąs sąsajų. „Tačiau tai tik mano nuomonė, dar turi būti atliktas tyrimas”, – sakė jis.

Darbai nesustos

Verslininkas įsitikinęs, jog darbai jo vadovaujamoje bendrovėje nesustos. „Kvaila būtų manyti, kad taip atsitiks pašalinus Ž.Grigaitį”, – pabrėžė jis.

Neturėtų nukentėti ir išvaizdaus vyriškio kartu su kolege Birute Lavickiene vedama laida „Švaros misija”. Anot B.Lavickienės, jau nufilmuotos kelios laidos į priekį, be to, gegužę baigiasi televizijos sezonas.

Minėti nemalonumai ne vieninteliai, šiemet užgriuvę verslininką ir TV laidų vedėją. Prieš kurį laiką Ž.Grigaičiui teko patirti nepatogumų dėl priešais jo namus stovėjusio pastato Vilniaus senamiesčio Šiaulių gatvėje griūties.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.