„Arsenal” įtikinamai laimėjo prieš „Fulham”

Sekmadienį Anglijos „Premier” lygoje buvo sužaistos vienerios 36-ojo turo varžybos, kuriose Londono „Arsenal” savo „Emirates” stadione susitiko su to pačio miesto komanda „Fulham”. Aikštės šeimininkams tik rungtynių pabaigoje pavyko iškovoti tris taškus.

„Arsenal” 3 – 1 „Fulham”

4‘ [1 – 0] Julio Baptista

78‘ [1 – 1] Simon Davies

84‘ [2 – 1] Emmanuel Adebayor

87‘ [3 – 1] Gilberto Silva (11m.)

Aikštės šeimininkai nuo pat mačo pradžios pradėjo spausti savo varžovus ir savo tikslą pasiekė jau 4-ąją minutę, kai po Emanuelio Adebayoro perdavimo iš dešinio krašto brazilas Julio Baptista iš arti galva „sušaudė” „Fulham” vartų sargą Antti Niemi. Praėjus dešimčiai minučių dar dvi progas turėjo „Arsenal” klubas, bet abu J.Baptista smūgiai buvo netaiklūs. Vienintelį šansą pirmajame kėlinyje turėję „Fulham” futbolininkai nepasinaudojo, kai gynėjo Liamo Rosenioro tolimas smūgis skriejo virš vartų.

30-ąją minutę vėl kilo rimtas pavojus prie A.Niemi vartų, kai po Alexandro Hlebo perdavimo nestabdydamas į vartus smūgiavo Cescas Fabregasas, bet legionierius iš Suomijos puikiai sureagavo į šią ataką. Po kelių minučių jau po Gaelio Clichy perdavimo iš kairiojo krašto galva smūgiavo E.Adebayoras, bet A.Niemi ir vėl puikiu šuoliu išgelbėjo savo komandą.

Antrame kėlinyje sužaidus vos keletą minučių ir toliau spaudimo nepažino aikštės šeimininkai. A.Hlebas išmaudydamas du priešininkų gynėjus „įkišo” kamuolį E.Adebayorui, bet šis kiek paskubėjęs „šovė” virš vartų skersinio. Po trijų minučių jau svečiai bandė atsakyti tuo pačiu, tačiau Klauso Jenseno smūgis iš už baudos aikštelės prieigų buvo kiek netikslus.

„Fulham” su laiku išlygino žaidimo tembrą ir 78-ąją minutę sugebėjo išlyginti rezultatą. „Kanonierių” vartų sargas Jensas Lehmannas kumščiais nesėkmingai išsmūgiavo kamuolį iš baudos aikštelės, jis atiteko varžovų saugui Simonui Daviesui, ir pastarasis kaire koja techniškai permetė kamuolį per vartininką iš Vokietijos.

Įmušę įvartį svečiai atsigavo ir bandė užspausti aikštės šeimininkus. Po S.Davieso pakelto kampinio galva kiek virš vartų smūgiavo po keitimo aikštėje pasirodęs amerikietis Clintas Dempsey. Tačiau „Arsenal” buvo nelinkęs pasiduoti ir 84-tą minutę vėl išsiveržė į priekį. Po greitos kontratakos C.Fabregasas atidavė kamuolį E.Adebayorui, kuris jį nestabdęs tiksliu smūgiu nukreipė į apatinį vartų kampą.

Svečiai galutinai prarado viltį iškovoti lygiąsias, kai likus trims minutėms iki mačo pabaigos gynėjas Moritzas Volzas baudos aikštelėje neleistinai sustabdė įsibėgėjusį baltarusį A.Hlebą ir teisėjas skyrė 11 metrų baudinį. Jo stojęs mušti Gilberto Silva nesuklydo ir smūgiu į kairįjį apatinį vartų kampą nepaliko jokių šansų A.Niemi. Jau per pridėtinį laiką „Arsenal” dar pabandė įmušti įvartį, bet po G.Clichy perdavimo E.Adebayoro smūgis į tolimąjį vartų kampą buvo netikslus.

Po šios pergalės „Arsenal” atsilikimą nuo 3-ioje vietoje esančio „Liverpool” klubo sumažino iki vieno taško, tuo tarpu „Fulham” išlieka 16-oje pozicijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.